Filmek - mozi-dvd.hu

American Dreamz

Dátum: 2006. október 07. szombat, 13:46
Rovat: DVD filmek
Kategória: Vígjáték
Amerika kedvenc tehetségkutató műsora az Amerikai Álom évről évre ontja magából az instant megasztárokat. >>>

American Dreamz
amerikai film 2006
vígjáték, zenés

Amerika kedvenc tehetségkutató műsora az Amerikai Álom évről évre ontja magából az instant megasztárokat. A nézők milliói imádják a futószalagon érkező új felfedezetteket, a producerek boldogan számolják a bevételt, a magukat tehetségesnek gondoló sztárjelöltek pedig csak úgy özönlenek a válogatásra.

Úgy tűnik, ezt a műsort soha nem unja meg senki – csak a show sztár-házigazdája, Martin Tweed (Hugh Grant), aki alig várja, hogy végre valami új, valami izgalmas is történjen az énekversenyen. Úgy dönt, hogy ebben az évben egy kicsit felturbózza a műsort, és a szokványos szépfiúk és Barbie-babák helyett igazi egyéniségeket válogat majd be a versenybe. Így kerül a képbe (vagy inkább a képernyőre) Sally, a céltudatos libuska (Mandy Moore), aki a siker első enyhe fuvallatára hátat fordít a barátjának (Chris Klein), Sholem, a bugyuta rap-számokkal fellépő ortodox kántor (Adam Busch), és a nemrég az Egyesült Államokba emigrált arab Omer (Sam Golzari), akinek a műsorfőcím-éneklés a szenvedélye, bár korántsem az erőssége.

Már ennyi is elég lenne ahhoz, hogy az idei válogató ne fulladjon unalomba, de még ez sem minden! Az USA frissen újraválasztott elnöke (Dennis Quaid) – aki idegösszeomlás közeli állapotban tétlenül nézi népszerűségi mutatójának kornyadását – vezérkari főnöke (Willem Dafoe) javaslatára elvállalja a zsűrizés feladatát a műsor döntőjében. A hír hallatán egy titkos arab terrorszervezet azonnal felveszi a kapcsolatot a kissé ügyetlen Omerrel, és megparancsolják neki, hogy a döntőben robbantson fel egy bombát a színpadon, milliók szeme láttára pusztítva el a szabad világ elnökét. Persze ehhez Omernek el kellene jutnia a döntőig...

Az Amerikai pite és az Egy fiúról rendezőjének legújabb filmje az American Idol (alias Megasztár) jelenség által próbálja görbe tükörben mutatni az USA-t.

Szereplők:
Hugh Grant, Dennis Quaid, Mandy Moore, Willem Dafoe, Jennifer Coolidge, Marcia Gay Harden, Chris Klein, John Cho, Judy Greer
Rendező: Paul Weitz
Forgatókönyv: Paul Weitz
Operatőr: Robert Elswit
Vágó: Myron I. Kerstein
Zene: Stephen Trask
Gyártó stúdió: Universal Pictures
Forgalmazza: InterCom
Hossz: 107 perc

DVD Információk:
Hang: DD 5.1
Szinkronok: magyar, angol, cseh, lengyel
Feliratok: magyar, angol, bolgár, cseh, lengyel, román
Kép: 1,85:1 (16:9)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel
Kisfilm - A szakítás
Kisfilm - Te, én, és Dupree

DVD Premier: 2006 szeptember 28.