Filmek - mozi-dvd.hu

Pályán kívül

Dátum: 2006. október 08. vasárnap, 14:50
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Komédia
Ki ez a furcsa fiú, aki csendesen üldögél egy busz sarkában, ami tele van üvöltő foci-drukkerekkel, akik éppen egy meccsre mennek? >>>
Pályán kívül
Offside
iráni film 2006
dokumentum, játékfilm, komédia

Ki ez a furcsa fiú, aki csendesen üldögél egy busz sarkában, ami tele van üvöltő foci-drukkerekkel, akik éppen egy meccsre mennek? Valójában ez a szégyellős fiú egy álruhás lány. Nincs egyedül, más nők is szeretik a focit Iránban.
Mielőtt elkezdődik a meccs, még a bejáratban letartóztatják és egy kerítés mögött kell várakoznia a stadion mellett. Nincs egyedül, más férfiaknak öltözött nők is ide vannak utasítva. Ők mind át lesznek adva a rendőr parancsnoknak a meccs után.

DE előtte még kínzásokon esnek át! El kell viselniük minden ujjongást és üvöltözést, ami a meccset kíséri és mindezt úgy, hogy nem láthatják. És ami még ennél is rosszabb, végig kell hallgatniuk a rájuk vigyázó katonák kommentárját, akik semmit nem tudnak a fociról. És ezek a fiatal lányok még sem adják fel, megpróbálnak mindent, hogy bejussanak a meccsekre.

A Pályán kívül egy körmönfont komédia, amely az iráni, női jogok semmibe vevését illusztrálja.
2006, Berlini Nemzetközi Filmfesztivál: Ezüst medve – a Zsűri Nagydíja

Szereplők:
Sima Mobarak Shahi, Safar Samandar, Shayesteh Irani, M. Kheyrabadi, Ida Sadeghi, Golnaz Farmani, Mahnaz Zabihi, Nazanin Sedighzadeh, M. Kheymeh Kabood, Mohsen Tanabandeh
Rendező: Jafar Panahi
Forgatókönyv: Jafar Panahi és Shadmehr Rastin
Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Hossz: 88 perc
Típus: feliratosHazai mozipremier: 2006 november 2.