Filmek - mozi-dvd.hu

Amin a muszlimok röhögnek

Dátum: 2006. október 09. hétfő, 18:53
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Vígjáték
Az ismert komikus, Albert Brooks Washingtonba utazik, ahol a színészből politikussá avanzsált Fred Dalton Thompson különös diplomáciai >>>
Amin a muszlimok röhögnek
Looking for Comedy in the Muslim World
amerikai film 2006
zenés, vígjáték, dráma

Az ismert komikus, Albert Brooks Washingtonba utazik, ahol a színészből politikussá avanzsált Fred Dalton Thompson különös diplomáciai feladatot ajánl neki. Pakisztánba és Indiába kéne utaznia abból a célból, hogy kiderítse: hogyan lehet megnevettetni a térség több mint 300 millió muzulmánját! A kormány csupán egy 500 oldalas beszámolót kér cserébe, és mivel nem tud ellenállni a kilátásba helyezett kitüntetésnek, Brooks elvállalja a feladatot.

Bájos asszisztensnője és két kormányügynök társaságában érkezik meg Indiába. Szinte egyből nekilát az emberek kifaggatásának, ám nagy bánatára kevesen adnak használható választ az "Ön min nevet?"-kérdésre. Főhősünk nemsokára újabb fájó felfedezésre jut - se Indiában, se Pakisztánban nincs olyan klub, ahol komikusok lépnek fel.


Megszületik hát a nagy ötlet, és saját dumaszínházat hoz létre Új-Delhiben, azt remélve, hogy a show-val letudhatja küldetése nagy részét. Természetesen semmi sem úgy alakul, ahogy gondolta. Nem csügged, tovább folytatja útját, mely a Taj Mahalt és egy meg nem nevezhető, pakisztáni hegyekben található titkos helyszínt is érint!

Hogy a muzulmánokat sikerül-e végül mosolyra fakasztania, az egyelőre legyen titok, ám az garantált, hogy mi egy percig sem fogunk unatkozni az elmúlt évek egyik legbátrabb amerikai vígjátékán!

Szereplők:
Albert Brooks, Sheetal Sheth, Penny Marshall, Fred Dalton Thompson
Rendező: Albert Brooks
Forgatókönyv: Albert Brooks
Operatőr: Thomas E. Ackerman
Vágó: Anita Brandt-Burgoyne
Zene: Michael Giacchino
Gyártó stúdió:
Kintop Pictures, Shangri-La Ent., Seventh Picture Prod.
Forgalmazza: Paradigma Film
Hivatalos honlap
Hossz: 98 perc

Hazai mozipremier: 2006. november 9.