Magyar film: SztornóMozifilmek
"Amikor mindez megtörtént, harmincas éveimnek közepén jártam. Történelmet tanítottam egy budapesti gimnáziumban, >>>
Sztornó
magyar film 2006
dráma, játékfilm

"Amikor mindez megtörtént, harmincas éveimnek közepén jártam. Történelmet tanítottam egy budapesti gimnáziumban, feleségemmel és a két gyerekkel éltünk két és félszobás lakótelepi lakásunkban. Erősnek gondoltam magam, tele tervvel, ambícióval. Úgy éreztem, végre egyenesbe jön az életem. Azonban minden másként alakult. Nem utolsó sorban azért, mert kibírhatatlanul meleg volt a lakásban. Nem csoda. A tizediken laktunk, egy panelházban. Ráadásul levelet kaptam az adóhivataltól."Sztornó

Ezekkel a mondatokkal kezdődik a film főhősének visszaemlékezése, ugyanis, rajta kívül álló okok miatt rákényszerül arra, hogy összefoglalja felnőtt kora néhány hetének történéseit. Élete a szemünk előtt hullik darabjaira, krimibe illő pokoljárása őrült tempóban rohan az elkerülhetetlennek hitt, drámai végkifejlet felé, hacsak... hacsak nem talál magyarázatot mindarra, ami vele és körülötte történik. Hiszen az a feltevés, mely szerint paranoiásak vagyunk ugyan, de minket tényleg üldöznek, nagy ritkán igaznak bizonyulhat.

A Pálos György rendezésében készülő Sztornó a Közgáz Vizuális Brigád hatodik nagyjátékfilmje, és 120 milliós költségvetésével az eddigi legdrágább is.

Szereplők:
Lovasi András, Tóth Ildikó, Hollósi Frigyes, Ficzere Béla, Láng Annamária, Kovács Patrícia, Gyabronka József
Rendező:
Pálos György
Operatőr:
Pálos György
Vágó:
Juhász Kati
Gyártó stúdió:
Közgáz Vizuális Brigád
Forgalmazza: Hungarotop
Hossz: 95 perc

Hazai mozipremier: 2006. november 16.
Sztornó

Sztornó

  • Ehhez a cikkhez: Sztornó jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek