Dráma: Szent szívMozifilmek
Irene sikeres, ám gátlástalan üzletasszony. Keze alatt a családi vállalkozás folyamatosan bővül, és szépen prosperál. >>>
Szent szív
Couore Sacro
olasz film 2006
dráma

Irene sikeres, ám gátlástalan üzletasszony. Keze alatt a családi vállalkozás folyamatosan bővül, és szépen prosperál. De miután két barátja cégét felvásárolja, akik ezt követően öngyilkosságba menekülnek, Irene önbizalma megbicsaklik.

Visszatér Rómába, a családi rezidenciára, ahol megtapasztalja, hogyan élte le anyja élete utolsó éveit. Megismerkedik Bennyvel, az utcán élő fiatal lánnyal, aki tolvajlásból tartja fenn magát. Benny állandó kihívásokkal szembesül, sajátos életvitele nagy hatással van Irene-re is, aki a lánynak köszönhetően másképp kezdi szemlélni a világot, a benne élő embereket és önmagát is.

Egy újabb tragédiát követően Irene jótékonysági munkát vállal, fényűző villájából hamarosan hajléktalanok menedéke lesz. Mániákus lelkesedéssel veti bele magát új hivatásába, szinte az őrületig hajszolja magát.


Hogy lelke végre békére leljen, ahhoz meg kell találnia az arany középutat emberbaráti cselekedetei és saját életének megóvása között.

A film írója és rendezője Ferzan Ozpetek, akinek keze alatt olyan filmek születtek, mint a Tudatlan tündérek, Az utolsó hárem, a Törökfürdő és A szemközti ablak.

Szereplők:
Barbara Bobulova, Camille Dugay Comencini, Andrea Di Stefano
Rendező: Ferzan Ozpetek
Forgatókönyv:
Ferzan Ozpetek és Gianni Romoli
Operatőr: Gianfilippo Corticelli
Vágó: Patrizio Marone
Zene: Andrea Guerra
Gyártó stúdió: R&C Produzioni
Forgalmazza: SPI International
Hivatalos honlap
Hossz: 120 perc

Hazai mozipremier: 2006. november 23.
  • Ehhez a cikkhez: Szent szív jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek