Filmek - mozi-dvd.hu

Idegölő

Dátum: 2006. október 22. vasárnap, 15:10
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Magyar film
A bérgyilkosokat nem nagyon szereti senki. Nem is csoda, válogatás nélkül ölnek és piszkosul jól is keresnek vele. >>>
Idegölő
magyar, görög film 2006
vígjáték

A bérgyilkosokat nem nagyon szereti senki. Nem is csoda, válogatás nélkül ölnek és piszkosul jól is keresnek vele. Ám eszünkbe jut-e néha, hogy a bérgyilkosoknak magánéletük is van? Mondjuk például egy süketnéma anyjuk, akinek a legegyszerűbb azt hazudni, hogy egyszem fia muzsikusnak állt. Ez megmagyarázza, miért van nála mindig gitártok, és a nem létező koncertekre sem kell a mamát elvinni. És gondolunk-e néha arra, hogy a bérgyilkosoknak fogsoruk is van, sőt rossz foguk is, amely éppúgy megfájdulhat, mint bármely tisztességes emberé?

Pontosan ez történik Keszeggel is, a közép-európai régió legprofibb bérgyilkosával: hideg, érzelemmentes, kíméletlen és rettenetesen fáj a foga. Mindez egy rutinmunka kellős közepén Rodoszon, ahol kénytelen felkeresni a térség legvacakabb fogorvosát, Jorgost, aminek beláthatatlan következményei lesznek.
Bizonyos okoknál fogva a legtöbb emberben felmerült már a gondolat, hogy megöli a fogorvosát. Nincs ezzel másként Keszeg sem, annál is inkább, mert a gyökérkezelés alatt rádöbben, hogy Jorgos nem más, mint a célszemély, akit el kell takarítania az útból. Ez kezdetben nem tűnik olyan bonyolultnak, hiszen a szerelmi csalódástól sújtott Jorgostól amúgy sem áll távol a halál gondolata, úgyhogy csak egy kis bíztatásra volna szüksége, hogy a sete-suta öngyilkossági kísérletei ne végződjenek mindig kudarccal.

De a sors közbeszól egy csinos rendőrnő, egy elégedetlen feleség, egy pénzéhes színházrendező, egy kíváncsi hotelportás, és egy aggódó mama személyében, és rendesen összegubancolja a szálakat.
És ha tudni akarják, megfér-e egymás mellett a hidegvér és a romantika, lehet-e jóbarát üldöző és üldözött, és egyáltalán miért akar bárki tényleg megöletni egy fogorvost? Ehhez meg kell nézni a filmet.

Nem kell félni, nem fog fájni!

A film magyar-görög koprodukcióban készült, túlnyomórészt Rodoszon forgatták. Főszereplője Keszeg, a bérgyilkos, akit Gesztesi Károly alakit. Süketnéma édesanyját Molnár Piroska. A fogorvost Yiannis Zouganelis játssza, Christine-t, a nyomozónőt Natalia Dragoumi. További szerepekben hazájukban igen elismert szinészek láthatóak és Koko, mint szinházi súgó, illetve Csányi Sándor gázleolvasóként.


Szereplők:
Gesztesi Károly, Molnár Piroska, Yiannis Zouganelis, Natalia Dragoumi, Kokó, Csányi Sándor
Rendező: Fonyó Gergely
Producer: Kálomista Gábor
Forgalmazza: HungariCom
Hossz: 90 perc

Hazai Mozipremier: 2006 november 23.