Családi film: Télapu 3. - A szánbitorlóMozifilmek
A gonosz Zúzmara Jack (Martin Short) újra akcióba lép, hogy meghódítsa az Északi sarkot, s örökre eltörölje a Föld felszínéről karácsony >>>
Télapu 3. - A szánbitorló
The Santa Clause 3: The Escape Clause
amerikai film 2006
családi, vígjáték

A gonosz Zúzmara Jack (Martin Short) újra akcióba lép, hogy meghódítsa az Északi sarkot, s örökre eltörölje a Föld felszínéről karácsony ünnepét. Még szerencse, hogy Télapu (Tim Allen) gyermekei, felesége és az elfek segítségével mindent megtesz azért, hogy megmentse az ünnepet.

Tim Allen harmadjára, és állítólag utoljára bújuk a Télapu bőrébe. Az 1994-es első rész azért volt mérföldkő a komikus számára, mert akkoriban még "csak" tévés csillag volt a Home Improvement c. sitcom által, de a Télapu 144 millió dolláros amerikai bevétele olyan ütős mozifilmes debütálás volt számára, hogy eztán már sorra kapta a filmes ajánlatokat.



A 2002. késő őszén bemutatott folytatás majdnem meg tudta ismételni a nagy sikert (139 millió dolláros bevétel). Most, hogy Allen filmjei bukdácsolnak (Kelekótya karácsony, Összekutyulva, Zoom), a Télapu harmadik részén a sor, hogy bebiztosítsa a komikus helyét az A-kategóriás sztárok között.

A filmet a második részt is jegyző Michael Lembeck rendezte

Szereplők:
Tim Allen, Martin Short, Elizabeth Mitchell, Spencer Breslin, Eric Lloyd, Wendy Crewson, Ann Margret, Alan Arkin, Aisha Tyler, Art LaFleur, Jay Thomas, Kevin Pollak, Judge Reinhold
Rendező: Michael Lembeck
Forgatókönyv: Ed Decter, John J. Strauss
Operatőr: Robbie Greenberg
Vágó: David Finfer
Zene: George S. Clinton
Gyártó stúdió: Walt Disney Pictures
Forgalmazza: Fórum Hungary
Hivatalos honlap
Hossz: 97 perc
Amerikai Mozipremier:
2006. november 3.

Hazai Mozipremier: 2006 december 14.
  • Ehhez a cikkhez: Télapu 3. - A szánbitorló jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 18 Átlagolt érték: 4.83
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek