Dráma: Fallal szembenMozifilmek
Anélkül is véget vethet az életének, hogy megölné magát! - tanácsolja Cahit-nak orvosa. A negyven éves férfi, aki öngyilkossági >>>
Fallal szemben

Anélkül is véget vethet az életének, hogy megölné magát! - tanácsolja Cahit-nak orvosa. A negyven éves férfi, aki öngyilkossági kísérlet miatt került a pszichiátriai klinikára, rögtön tudja, miről van szó: természetesen az újrakezdés lehetőségéről. Cahit azonban nem ismer más gyógyszert a lelkét kínzó fájdalmakra, mint az alkoholt és a drogokat.
Sibel fiatal, csinos lány, akárcsak Cahit, ő is török származású német állampolgár. Sibel többet akar az élettől, mint amennyi egy jól nevelt muzulmán lánynak megengedett. Hiába azonban a színlelt öngyilkossági kísérlet, ahelyett, hogy megszabadulna a fojtogató családi szigortól, tovább nehezíti a helyzetét.

Az egyetlen kiútnak a házasság tűnik, s Sibel addig könyörög Cahit-nak, míg a férfi, ha vonakodva is, de ráĂĽll a dologra. Talán azért, hogy megmentse a lányt, tán azért, hogy legalább egyszer az életben valami hasznosat tegyen. A friss házasok összeköltöznek, de a lakáson kívül Cahit és Sibel semmit nem oszt meg egymással. A lány élvezi a szabadság nyújtotta kalandokat, a férfi pedig, ha éppen kedve tartja, együtt tölti az éjszakát a szeretőjével. Érzelmekről sosem volt szó közöttük, s mindaddig jól van így, míg Cahit bele nem szeret Sibel-be, s ez az érzés gyökeresen megváltoztatja az életét.
Sibel azonban továbbra is alkalmi kalandokba bonyolódik, s mire ráébred, hogy viszont szereti a férfit, már késő: Cahit féltékenysége gyilkossághoz vezet, s a férfi börtönbe kerül. Sibel Törökországba menekül, s bár lélekben szerelmével marad, a végeláthatatlan várakozás embertelen próba elé állítja.

Faith Akin rendező legújabb filmjének megalkuvást nem tűrő, drámai ereje korai munkáira emlékeztet, melyek közül bemutatkozó filmjével, a Villanás az egésszel elnyerte a Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál Bronz Leopárd-díját.

Írta és rendezte:
FAITH AKIN

Operatőr:
RAINER KLAUSMANN

Vágó: Andrew Bird

Zene: Klaus Maeck

Szereplők:

Cahit - Birol Ä?Â?nel
Sibel - Sibel Kekilli
Maren - Catrin Striebeck
Seref - Güven KiraÄ?§
Selma - Meltem Cumbul
Yilmaz Güner - Cem Akin
Birsen Güner - Aysel Iscan
Yunus Güner - Demir Gökgöl
Nico - Stefan Gebelhoff
Dr. Schiller - Hermann Lause
Lukas - Adam Bousdoukos
Ammer - Ralph Misske
Hüseyin - Mehmet KurtuluĚÂ?

Megjelenés: 2004. szeptember 16.
Forgalmazza: MOKÉP RT.
  • Ehhez a cikkhez: Fallal szemben jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmek