Animációs: Arthur és a villangókMozifilmek
Arthur, mint a legtöbb tízéves gyerek, esténként szájtátva hallgatja nagymamája meséit, hogy utána misztikus törzsekről >>>

Arthur és a villangók

Arthur and the Minimoys

amerikai, francia film 2006
animációs

Arthur, mint a legtöbb tízéves gyerek, esténként szájtátva hallgatja nagymamája meséit, hogy utána misztikus törzsekről és a furcsa találmányokról álmodjon. Különös képzeletvilágának fő forrása a négy évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt nagypapa varázskönyve, mely teli van soha nem látott, izgalmas lényekkel. A kisfiú egyre gyakrabban teszi fel magának a kérdést: mi van akkor, ha ezek a történetek mind igazak? Mi van akkor, ha kertjükben tényleg mesés kincs rejtőzik?

Mi van akkor, ha a villangók, ezek a kedves aprócska lények, akit nagyapja rajzain látott, tényleg élnek valahol?
Nos, mindez bizonyosan segítene kihúzni a családot a csávából. Egy gátlástalan ingatlanfejlesztő ugyanis azt tervezi, hogy lerombolja a nagypapa házát. A tízéves Arthur tehát elszánja magát, s a nagyapja által hátrahagyott jeleket követve elindul felfedezni a villangók titokzatos világát, hogy megkeresse a mesés kincset és megmentse a családi otthont.

Luc Besson legújabb rendezésében hihetetlen fantáziavilágba kalauzol el gyereket és felnőttet egyaránt. Az élőszereplős filmet és animációt elegyítő alkotás a klasszikus gyermekmesék világát hozza össze a modern kalandfilmek elemeivel. Szeretni való figurák és káprázatos látványvilág várja mindazokat, akik ellátogatnak Arthurral a villangók birodalmába.

IMDb: Arthur and the Minimoys

Szereplők:
Eredeti hangok: Freddie Highmore, David Bowie, Mia Farrow, Snoop Dogg, Madonna
Rendező: Luc Besson
Írók: Luc Besson, Céline Garcia
Zene: Eric Serra
Forgalmazza: Fórum Hungary
Hossz: 86 perc

Hazai Mozipremier: 2006 december 28.

  • Ehhez a cikkhez: Arthur és a villangók jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 15 Átlagolt érték: 4.93
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek