Filmek - mozi-dvd.hu

Futball faktor

Dátum: 2006. december 02. szombat, 13:31
Rovat: DVD filmek
Kategória: Dráma
A történet középpontjában Tommy Johnson (Danny Dyer), az önmaga identitását kereső, ám unalmában >>>
Futball faktor
The Football Factory
angol film 2004
játékfilm, dráma

A történet középpontjában Tommy Johnson (Danny Dyer), az önmaga identitását kereső, ám unalmában céltalanul bolyongó huszonéves Chelsea-drukker áll, aki a kicsapongó hétvégéknek, az alkalmi szexuális kapcsolatoknak, a sörivászatoknak, a drogozásnak és persze néhanapján az igazi férfias bunyóknak él.

Tommy bandáján keresztül három férfigenerációt ismerhetünk meg, annak minden nyűgével és bajával. Ez a film nemcsak az erőszakról, a könyörtelenségről, a drogról, a vandalizmusról, hanem a barátságról és a hűségről is szól.

Amikor az Angol Kupában a Chelsea a Millwall-t kapja a harmadik fordulóban, Billy (Frank Harper) és csapata megtervezi a leszámolást az ősi rivális londoni bandával. Az igazi nagy háborút, amely mindenki számára a legnagyobb lehetőség a "bizonyításra".

A valódi meccs azonban már rég nem a pályán játszódik, az nem érdekel senkit! A nap, az idő és a hely kiválasztva, a rendőrök felügyelete kijátszva. Tommynak csak arra kell ügyelnie, hogy az idegeit kordában tudja tartani, hogy ne engedjen paranoiás rémálmainak, és hogy kikerülje a török Fred (Tamer Hassan) ökölcsapásait, aki a vérére áhítozik.

A film John Kingnek a kilencvenes évek futballjáról és a brit munkásosztály kultúrájáról szóló azonos című regénye alapján készült, mely magyarul is megjelent 2005-ben.








Szereplők:
Danny Dyer, Frank Harper, Tamer Hassan, Roland Manookian, Neil Maskell, Jamie Foreman, Stephen Humby, Sophie Linfield, Dudley Sutton
Rendező: Nick Love
Forgatókönyv:
John King bestselleréből Nick Love
Operatőr: Damian Bromley
Vágó: Stuart Gazzard
Zene: Ivor Guest
Gyártó stúdió:
A-Film Distribution/Vertigo Films
Forgalmazza: FF Film & Music
Hossz: 93 perc
Hivatalos honlap

DVD Információk:
Hang: DD 5.1
Szinkronok: magyar, angol
Felirat: magyar
Kép: 2.35:1
DVD Extrák: -

DVD Premier: 2006 november 23.