Filmek - mozi-dvd.hu

Bábel

Dátum: 2006. december 05. kedd, 07:18
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Dráma
Egy amerikai házaspár Susan és Richard (Cate Blanchett és Brad Pitt) Marokkóba utazik, harmadik gyerekük halálát kiheverni. >>>
Bábel
Babel
amerikai, mexikói film 2006
dráma

Egy amerikai házaspár Susan és Richard (Cate Blanchett és Brad Pitt) Marokkóba utazik, harmadik gyerekük halálát kiheverni.
Két marokkói kisfiú vadászpuskával gyakorol a sivatagban, a fegyver elsül, és a golyó az arra haladó buszon ülő nőt véletlenül nyakon találja. Férje kényszeríti a sofőrt, hogy álljon meg a legközelebbi faluban, segítségért. Otthonukban, San Diegóban a két gyerekükkel ottmaradt dada, Amelia úgy dönt, hogy magával viszi a mexikói határ túloldalára a szőke kisfiút és kislányt fia esküvőjére. Az autót a nő forrófejű és pánikbeteg unokaöccse Santiago (Gael Garcia Bernal) vezeti. Míg Richard egy kunyhóban küzd felesége életéÊrt, a lövés nemzetközi konfliktust eszkalál, a biztonsági erők nagy erőkkel kezdik keresni az állítólagos terroristákat. Eközben Tokióban egy fiatal süketnéma lány, Chieko (Rinko Kikuchi) küzd a fogyatékosságából és anyja öngyilkosságából fakadó elszigeteltséggel.
Babel

Babel

Főszereplők:
Brad Pitt, Cate Blanchett, Gael Garcia Bernal, Koji Yakusho, Elle Fanning
Rendező: Alejandro González Iñárritu
Író: Guillermo Arriaga
Gyártó stúdió: Summit Entertainment
Forgalmazza: Budapest Film
Hivatalos honlap
Hossz: 142 perc

IMDb: Babel

Hazai Mozipremier: 2007 február 8.