Filmek - mozi-dvd.hu

DVD-t karácsonyra!

Dátum: 2006. december 13. szerda, 20:27
Rovat: Filmhírek
Kategória: Filmhír
Mindig nehéz a döntés, kinek mit vegyünk karácsonyra...

DVD-t karácsonyra!

Mindig nehéz a döntés, kinek mit vegyünk karácsonyra. A karácsonyt együtt tölti az egész család, és ilyenkor legszívesebben otthonunkban maradunk és közös programot szervezünk szeretteinkkel. Csakhogy éppúgy, mint az év többi napján, ilyenkor is mindannyian másra vágyunk: a gyerekek legszívesebben mesét néznének, az anyukák sorozatokat, míg az apukák akciófilmeket látnának szívesen. A választás nem könnyű. Azonban idén karácsonykor a családi béke megteremtésében olyan DVD filmek lesznek segítségünkre, mint A Da Vinci-kód, a Ház a tónál, az Elfújta a szél, az Óz, a csodák csodája, vagy akár a Távkapcs. Legyen szó egy családi vígjátékról, vagy egy szenvedélyes románcról, a Fórum Home Entertainment őrületes karácsonyi választéka minden család számára meghitté teszi karácsonyt. Idén karácsonyra a legújabb sikerfilmek mellett igazi klasszikusok, ínyenc ritkaságok és minden eddiginél több DVD díszdoboz is a karácsonyfák alá kerülhet.

Nagysikerű mozifilmek DVD-n

Elképzelhető, hogy valaki nem olvasta az utóbbi évek legnagyobb sikerkönyvét, A Da Vinci-kódot? Esetleg néhány hónapja lemaradt az év mozis sikerfilmjéről? A Da Vinci-kód bővített duplalemezes extra változata – amely a mozikban nem látott több mint 25 percnyi részt is tartalmaz – ideális karácsonyi ajándék. A kétlemezes díszdoboz tartalmazza a filmben látható cryptex részletpontos kicsinyített másolatát, valamint Robert Langdon naplójának pontos utánzatát.

Nem kell várnunk az esztendő legsikeresebb mozifilmjeinek DVD-kiadására: az ünnepekre megjelenik a Superman visszatér és a szívhez szóló Ház a tónál – Keanu Reeves és Sandra Bullock nagyszerű alakításaival.

Az angol humor szerelmeseinek olyan a Monty Python, mint a pop kedvelőinek a Beatles. A karácsonyra megjelenő Monty Python Egyéni Csúcsok DVD csomagban az öt brit komikus és az egy amerikai animátor által kiválasztott legjobb pillanatokat gyűjtötték csokorba. A csomagban a már ismert jelenetek mellett eddig még soha nem látott szkeccsek is szerepelnek. Hogy a Monty Python rajongóknak teljes legyen a karácsonya, megjelenik a Gyalog galopp extra ordenáré változata magyar szinkronnal, magyar felirattal és rengeteg magyar nyelvű extrával. A kétlemezes díszdoboz egy CD lemezt is tartalmaz: „a Monty Python társulat Gyalog Galoppjának a filmváltozatának az előzetesének a zenéjének a teljes albumát: A Classic Cinema Silbury Hill Színház élő előadását.”

A háborús filmek rajongóit három monumentális klasszikussal is megajándékozhatjuk. Az eredeti magyar szinkronnal megjelenő A piszkos tizenkettő, A halál ötven órája vagy a kiváló humorú Kelly hősei garantált családi szórakozást ígér minden generáció számára. Mindhárom film a kor legnagyobb sztárjait állította csatasorba, hogy elmesélje a második világháború egy-egy izgalmas epizódját.

Nosztalgiázni vágyó szeretteinket úgy tudjuk a múltba repíteni, hogy közben a digitálisan felújított kép- és hanganyagnak köszönhetően a filmek ragyogóbban festenek, mint a legújabb mozisikerek. Amennyiben különleges ajándékot szánunk szeretteinknek, a Ben-Hur (11 Oscar-díj), az Elfújta a szél (10 Oscar-díj) és az Óz, a csodák csodája (2 Oscar-díj) biztos ötletnek ígérkeznek. Idén karácsonyra a filmtörténet legnagyobb filmjei többlemezes DVD változatban is megjelennek, rengeteg különleges extrával.

Díszdobozok – mindenkinek

A tavalyi Batman őrület után 2006 Superman éve. Karácsonyra egy dobozba kerül a Christopher Reeve által alakított négy Superman film szinkronizált változata. A szuperhős kalandjainak negyedik filmje ráadásul először jelenik meg DVD-n Magyarországon.

Az utóbbi évek legeredetibb romantikus alkotásának magyar vonatkozása is van: Ethan Hawke és Julie Delpy a Mielőtt felkel a nap című filmben egy Budapest-Bécs vonatút alkalmával találkoznak először. A Mielőtt felkel a nap/ Mielőtt lemegy a nap dobozból kiderül, hogy mi történt Jesse-vel és Celine-nel az elmúlt tíz évben.

A Guy Ritchie rajongókat a karácsonyra megjelenő A ravasz, az agy és a két füstölgő puskacső/Blöff pakkal lephetjük meg, valamint továbbra is remek ajándék egy már korábban megjelent impozáns díszdoboz. Rengeteg extrával jelent meg A gyűrűk ura gyűjtemény, a Mátrix trilógia, vagy olyan filmikonok mozitörténeti kollekciói, mint Charlie Chaplin, James Dean vagy Alfred Hitchcock.

Családoknak, gyereknek

A családi-, animációs- és gyerekfilmek népszerűsége továbbra is töretlen. A legkisebbek idén karácsonykor a Tengerész egerész című vadonatúj egészestés Tom és Jerry filmen szórakozhatnak, vagy a Scooby-Doo sorozat legújabb mozifilmjét a Kalózok a láthatáron című kalandfilmet izgulhatják végig. A Rém Rom című – Steven Spielberg nevével fémjelzett – szórakoztató animációs film a címe ellenére izgalmas kalandfilm kicsik számára is. Az ünnepnapok hangos kacajáról pedig Adam Sandler gondoskodik a Távkapcs című filmben nyújtott alakításával, vagy a Lúzer SC tökkelütött triója teszi próbára rekeszizmainkat.

Ínyenceknek

A filmínyencségekre vágyókat meglephetjük a Philip K. Dick (Szárnyas fejvadász, Az emlékmás, Különvélemény) regényéből készült Kamera által homályosan című filmmel, melyben olyan nagyszerű színészek szerepelnek, mint Keanu Reeves, Robert Downey Jr., és Woody Harrelson.

Colin Farrell a Nagy Sándor, a hódító című film után ismét egy nagyszabású történelmi alkotásban kapott főszerepet. Bár a Pocahontas történetét feldolgozó Az új világ nagyköltségvetésű hollywoodi alkotás, mégsem vetítették korábban a magyar mozik. A Végső állomás harmadik része a felfokozott izgalmakat kedvelőknek okoz őrületes pillanatokat, ráadásul a DVD film nézői több ponton is eldönthetik, hogy folytatódjon a történet.

Sorozatfüggőknek

Idén karácsonykor a DVD-n megjelenő tévésorozatokból sem lesz hiány. A hazai televízió-csatornákon sikerrel futó alkotások közül már a Vészhelyzet teljes hetedik évadjával is megajándékozhatjuk szeretteinket. Különleges meglepetés a Szívek szállodája 3. évad, az Egy rém rendes család 6-7. évad, a Kés/alatt 3. évad, vagy a Sírhant művek teljes 5. évad. Az ünnepekre olyan sorozatok is a karácsonyfák alá kerülhetnek, mint a Szeretünk, Raymond! teljes 6. évad, a Róma, vagy az immár klasszikus Dallas.

Ugye már nem kérdéses, mivel lepjük meg szeretteinket karácsonyra?

Forrás és Fotó: Fórum Home Entertainment

Illés Henrietta