Magyar film: Konyec - Az utolsó csekk a pohárbanMozifilmek
A munkásszármazású Kis Emil (Keres Emil) és gróf Felleghy Hédi (Földi Teri) szerelme úgy fél évszázaddal ezelőtt kezdődött >>>
Konyec - Az utolsó csekk a pohárban
magyar film 2006
vígjáték, krimi

A munkásszármazású Kis Emil (Keres Emil) és gróf Felleghy Hédi (Földi Teri) szerelme úgy fél évszázaddal ezelőtt kezdődött egy vidéki kúria padlásán. Történetünk kezdetén egy lakótelep szürke betontömbjei között élik izgalom és változás nélküli életüket. Magányuk csendjét csak a pletykás szomszéd vénasszonyok és a postások, pénzbeszedők megjelenése zavarja meg.
Emil túl a hetedik ikszen, egy szép napon elindul, maga mögött hagyva behajtóktól fenyegetett lakását és feleségét. Nekivág az országnak és kirabolja –szelíden, udvariasan- az első útjába kerülő postát. A volt pártsofőr féltve őrzött autóján menekül, egy fekete Csajkán, melyet Szélmadárnak nevez.

A soron következő benzinkutas rablásra már a vidéki nyomozópáros is felfigyel. A rendőrök közös munkáját nehezíti privát életük válsága, ugyanis Ági (Schell Judit) és Andor (Schmied Zoltán), akik eddig egy párt alkottak, éppen Andor friss félrelépésétől szenvednek. A menekülő nyugdíjas feleségét megtalálva, csapdát állítanak Emilnek. Hajnalban azonban Hédi nem adja fel szerelmét, eltűnik inkább a salakhegyi úton Emillel és a Szélmadárral együtt.

A nyugdíjasok innentől kezdve mindig egy lépéssel a nyomozók előtt járnak. Majdnem bankot rabolnak, aztán besétálnak egy ékszerüzletbe: Emil kezében egy drága fülbevaló, ahhoz hasonló, melyet Hédi a behajtóknak adott át fizetség fejében méltósággal, fájó szívvel.
Nekivágnak az útnak, amely szabaddá teszi őket. Annak az útnak, amelyen néhány nap alatt bepótolhatnak valamit elvesztegetett, néma életükből: vásárlás, éttermi vacsora, szálloda. Egy megálmodott élet valóságos vágyait..

Rohonyi Gábor 2006. májusától júliusig forgatta első nagyjátékfilmét. A 200 millió forintos költségvetésből készülő film forgatókönyvírója a Dyga Zsombor-filmek állandó szerzője, Lovas Balázs (Tesó, Kész cirkusz).

Szereplők:
Keres Emil, Földi Teri, Schell Judit, Schmied Zoltán, Djoko Rosic, Barbinek Péter, Horkay Péter
Rendező: Rohonyi Gábor
Forgatókönyv: Lovas Balázs
Operatőr: Szatmári Péter
Vágó: Király István
Zene: Madarász Gábor
Gyártó stúdió: M&M
Forgalmazza: Hungaricom
Hossz: 100 perc

Hazai mozipremier: 2007. január 11.
  • Ehhez a cikkhez: Konyec - Az utolsó csekk a pohárban jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 2 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

Mozifilmek