Mozifilmek
A kaptár (Resident Evil)
Egy különleges katonai egység harca, egy szuperszámítógép, és több száz tudós ellen, akik húsevő mutánssá váltak egy baleset következtében.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

A kaptár

Resident Evil

angol, német, francia film (2002)
akció, horror, sci-fi
18 éven aluliak számára nem ajánlott!
Egy titkos kísérlet...egy halálos vírus...egy végzetes hiba. A fergetegesen népszerű videó-játék sorozat alapján készült A Kaptár (Resident Evil) című film akcióval teli thriller: a Jó és a Rossz küzdelme, az ember és a számítógép mérkőzése, az élők harca a Nem-Holtak ellen.

Valami szörnyűség lappang a Kaptárban, abban az óriási, földalatti genetikai kísérleti üzemben, amelyet az Umbrella Corporation, ez a biológiai beavatkozásokkal és génsebészettel foglalkozó, személytelen nagyvállalat irányít.

Halálos vírus üti fel a fejét az üzemben és válaszlépésként a Vörös Királynő - azaz a Kaptárt irányító és felügyelő óriási szuper-komputer - szigorú zárlatot rendel el, nehogy a vírus kiszabaduljon. Ezzel az intézkedéssel egyúttal az összes bent rekedt dolgozót is halálra ítéli.

Alice (Milla Jovovich) és Rain (Michelle Rodriguez) feladata, hogy kommandós társaik élén izolálják a vírust, amely elpusztította az Umbrella teljes kutatói gárdáját. A team azonban hamarosan érdekes felfedezést tesz: a dolgozók... valójában... igazán... nem is... halottak. ők most a kielégíthetetlen étvágyú, ragadozó Nem-Holtak, akik a Kaptárban ólálkodnak. Egyetlen harapásukkal vagy karmolásukkal a Nem-Holtak fertőzést okoznak, s ami még ennél is rosszabb, áldozatukat is Nem-Holttá változtatják.

Három óra áll Alice és csapata rendelkezésére, hogy teljesítsék küldetésüket, még mielőtt a vírus elszabadulna és az egész Földet fenyegetné. Hogy eljussanak a Vörös Királynőhöz, egy sor, egyre rémítőbb akadályon kell átverekedniük magukat a Kaptár útvesztőjében. Majd egy óriási teremben kiállított egyedek láttán Alice szembesül az Umbrella ördögi kísérleteinek szörnyű hatásával. Rövidesen világossá válik előtte, hogy ezek az emberi lények az Umbrella legutóbbi, félresiklott projektje nyomán, a T-vírus szörnyűséges eredményeként jöttek létre…

Az eredetileg az öregedés megakadályozására és idegi eredetű betegségek leküzdésére tervezett T-vírus halott sejtek újraélesztésére képes. Alice rájön, hogy egy ismeretlen szabotőr ellopta, és a Kaptár levegőjébe juttatta a vírust. Ezért tört ki a vírusfertőzés. Ki tehette ezt, és miért?

Az óriás-komputerrel szembesülve Rain követeli, hogy az vezesse őket a felszínre. A Vörös Királynő beleegyezik ugyan, de ragaszkodik ahhoz, hogy senki a már megfertőzöttek közül ne menekülhessen ki. Hacsak, nem sikerül előbb Antivírust találni. Útjukban áll az egyik kísérlet eredményeként létrejött genetikai mutáció, a "Licker"-ként ismert gonosz lény, aki mindannyiuk pusztulására tör. A Licker ereje minden egyes áldozata megölésével tovább nő, és ez a team munkáját még veszélyesebbé teszi: ez élet-halál küzdelem.
Legyőzi-e a team a Vörös Királynőt és időben megtalálja-e az Antivírust? Vagy arra vannak kárhoztatva, hogy visszaforduljanak? Lesz-e túlélő, s ha igen, vajon ki menekül meg élve az ördögi Kaptárból?
A kaptár - Milla Jovovich és Michelle Rodriguez
A kaptár (Resident Evil) magyar poszter
Szereplők: Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Ryan McCluskey, Oscar Pearce, Indra Ové, Anna Bolt, Joseph May, Robert Tannion, Heike Makatsch, Jaymes Butler, Stephen Billington, Fiona Glascott, Eric Mabius, Colin Salmon, Martin Crewes, Pasquale Aleardi
Rendező: Paul W.S. Anderson
Forgatókönyv: Paul W.S. Anderson
Operatőr: David Johnson
Vágó: Alexander Berner
Zene: Marco Beltrami, Marilyn Manson
Látványtervező: Richard Bridgland
Producer: Paul W.S. Anderson, Jeremy Bolt, Bernd Eichinger, Samuel Hadida
Stúdió: Constantin Film Produktion, Davis-Films, Impact Pictures
Forgalmazó: Spi International Magyarország Kft.
Hossz: 100 perc
Korhatár: 18 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2002. augusztus 22.

Kapcsolódó filmek:

A Kaptár 2. – Apokalipszis
Kaptár 3. - A teljes pusztulás
A kaptár - Túlvilág 3D (Resident Evil: Afterlife)
A kaptár - Megtorlás 3D
A Kaptár: Utolsó fejezet

A kaptár (Resident Evil) angol nyelvű előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 7 Átlagolt érték: 4.42
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekHeti mozipremierekMozifilmekMozipremierek