Filmek - mozi-dvd.hu

A sötétség fejedelme

Dátum: 2004. október 22. péntek, 16:45
Rovat: DVD filmek
Kategória: Horror film
Soha nem tudni, honnan érkezik a Gonosz, honnan tör elő újra a borzalom. Loomis atya, egy kis Los Angelesi katolikus templom papja a pincében felfedez egy különös tartályt, amelyben egy ismeretlen eredetű zöld massza kavarog. Az atya Birack professzor segítségét kéri, hogy megfejtse a gyanús anyag titkát és a tudós rájön a szörnyű igazságra: úgy tűnik, a Sátán tulajdonképpen nem más, mint egy idegen életforma megtestesülése, a zöld anyag pedig a Sátán ivadékának eszenciája, maga a testetlen Gonosz!
A gonosz lelket mindeddig egy titkos szekta tagjai őrizték várva a napra, amikor a Sötétség hercege úgy dönt: eljött az idő, hogy újra sötétségbe borítsa a világot. Nem kétséges, hogy ez a nap immár nagyon közel van. A templom környékén ugyanis egyre több erőszakos, gyilkos ösztönű csavargó jelenik meg és az őrület elhatalmasodik az utcákon...

John Carpenter egyik legemlékezetesebb filmjében a zombiműfajt és az okkultista horrorfilmek elemeit vegyítette. Hátborzongató vízió a testet öltött gonoszról a megszokott, Carpenterre jellemző tökéletes időzítésekkel, és libabőr-keltő zenével!

A sötétség fejedelme
(Prince of Darkness)
Dráma-Thriller-Fantasy-Horror,
1987 - amerikai film

Rendezte: John Carpenter
Szereplők: Donald Pleasence,
Victor Wong, Lisa Blount,
Dennis Dun, Peter Jason
Stúdió/Forgalmazó: Független/InterCom
Hang: magyar (Stereo), angol (DD 5.1)
Kép: 2,35:1 (16:9)
Felirat nyelv: magyar
Régiókód: 2
Hossz: 115 perc
Megjelenés: 2004 Október 21.