Dráma: Bőség földjeDVD filmek
LA Downtown az egyik fő helyszíne a többszörös Cannes-i díjazott kultusz rendező, Wim Wenders legújabb sötét humorú, >>>
Bőség földje
Land of Plenty
amerikai, német film 2004
dráma

LA Downtown az egyik fő helyszíne a többszörös Cannes-i díjazott kultusz rendező, Wim Wenders legújabb sötét humorú, elevenbe vágó filmesszéjének, korunk Amerikájáról.

Két teljesen különböző látószögből figyelhetjük ezt az országot. Egyrészről egy már-már reményvesztett vietnami veterán, Paul, másrészt egy fiatal, mélyen hívő katolikus lány, Lana világán keresztül.
Paul élete a 9/11-es események hatására telik meg ismét értelemmel. Úgy érzi, végre újra itt van az ő ideje, megint meg kell védeni a szabadság földjét. Ezért elkötelezett harcot, "egyszemélyes kommandót" indít a terrorizmus ellen. Igaz, némi hátszéllel! Ezt pedig barátja, Jimmy biztosítja számára. Paulnak minden muzulmán potenciális tettes. És úgy tűnik éppen jó nyomon jár... A 20 évesen árván maradt Lana, Afrikában és Palesztínában töltötte gyerekkorát. Most érkezik vissza szeretett hazájába többéves távollét után. Egy Downtown-i hajléktalan szálláson vállal munkát.

A veterán harcos és a keresztény lány története egyszer csak összefut. Amikor szemtanúi lesznek a Paul által már éppen kipécézett "terrorista" meggyilkolásának, úgy döntenek együtt indulnak útnak és nyomozzák ki, mi vagy ki áll az események mögött.

Szereplők: Michelle Williams, John Diehl, Shaun Toub, Wendell Pierce, Richard Edson, Burt Young, Yuri Elvin, Jeris Poindexter, Rhonda Stubbins White, Bernard White
Rendező: Wim Wenders
Forgatókönyv: Scott Derrickson, Michael Meredith, Wim Wenders
Producerek: Jake Abraham, Samson Mucke, Gary Winick
Forgalmazza: FF Film & Music
Korhatár: 12 éven felülieknek
Hossz: 123 perc

DVD Információk:
Hang: DD 5.1
Szinkron: magyar, angol
Felirat: magyar
Kép: 1.78:1 (16:9)

Hivatalos honlap

DVD Premier: 2007 január 25.
  • Ehhez a cikkhez: Bőség földje jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmek