Mozifilmek
Már megint egy dilis amcsi film (Not Another Teen Movie)
Egy újabb kamaszokról szóló film, ahol semmi sem komoly! Sikerül-e a csúnya lányból széplányt faragni?

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Már megint egy dilis Amcsi film

Not Another Teen Movie

amerikai film (2001)
vígjáték
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Még egy kamaszokról szóló film, de vigyázat, itt semmi nem komoly! A koreográfia a szokásos: az osztály két nagymenője fogad, hogy sikerül-e a csúnya lányból szép lányt faragni. Mire sikerül, a fogadás nyertese beleszeret a megszépült csúnyába, a megszépült csúnya viszont mindent megtud a fogadásról. Olyan, mintha láttuk volna már? Hát persze: csak nem ennyire őrült változatban. Mekkora egy évünk volt ez a John Hughes Gimiben! Először is: Kékvérű focicsapatunk már majdnem feljutott a csúcsra.....hogy aztán annál magasabbról szédüljenek le szegények, mivelhogy a (bekötött szemű?) hátvéd, Jake Wyler hibásan passzolt, Reggie Ray pedig begyűjtötte a ki tudja hányadik agyrázkódását. Még szerencse, hogy az évzáró buli már oltárira sikeredett, különösen, hogy az egy emberként pályázó Fratelli ikreket (Karát és Sarát) választották bálkirálynővé...vagyis királynőkké.

Voltak ennek a kiváló évnek más csúcs- (vagy mély)pontjai is: Ott volt például az a csúnya WC-katasztrófa, amikor az egyik kló egyenesen "berobbant" Mr. Keller irodalom órájára; vagy Ricky könnyfakasztó verse, a "Tíz dolog, amiért szeretem Janey Briggs-t"; meg hogy Jake még egy tejszínhabos fagyikehellyel sem tudta Janey-t levenni a lábáról; nem is beszélve a JHG spontán elő-báli musical-őrületéről; na és ki tudná feledni, mennyire fázott Janey a rendőrségtől Jake megható szerenádja után, ahol a derék fiú az Aerosmith-től a "Janey-nek puskája van"-t adta elő.
Nagy újság, hogy pont Janey - copfosan, szemüvegesen, festékes naciban virítva, meg teljesen belefeledkezve a "művészetébe" - lett a tárgya a Jake és a bájgúnár Austin közti fogadásnak, miszerint még ilyen csajból is lehet bálkirálynő. Hát....aztán tudod, mi sülhet ki egy ekkora átalakulásból.

Új arcok is feldobták idén iskolánk termeit: Sadie, a kilencven-éves titkos-riporter; és Areola, a külföldi cserediák, aki megosztotta velünk néhány értékes otthoni vagyontárgyát. Manapság egyébként biztos, hogy minden amerikai számítógépes-tuskó benne látja a vágy titokzatos tárgyát. (Areolában, persze, nem Sadie-ben.)

Aztán ott vannak a régi arcok is: Kedvencünk Malik, a "kihagyhatatlan kátrányos helyzetű", egyre vigyorogva, ahogy kell. Amúgy nem sokat jártatja a száját, leszámítva az olyan szövegeket, hogy "A fenébe is!", meg "Ez már döfi!". Jake húga, Catherine, még mindig bátyja szeretete után sóvárog. Szegény alacsony fordulatszámon pörgő fickónak van még mit behoznia. Ami az elsőéves Mitch Briggs, Janey hormonális befolyásoltság alatt álló öccse, Bruce, a törekvő ázsiai, és a hiperérzékeny Ox - vagyis a "Szűz önkéntesek" tagjainak fogadalmát illeti, mely szerint mindannyian még az érettségi előtt elvesztik ártatlanságukat......hát fiuk, maradt még elhálni való. Reméljük, jövőre több szerencsével jártok!
Már megint egy dilis amcsi film (Not Another Teen Movie) poszter
Már megint egy dilis amcsi film magyar poszter
Szereplők: Chyler Leigh, Chris Evans, Jaime Pressly, Eric Christian Olsen, Mia Kirshner, Deon Richmond, Eric Jungmann, Ron Lester, Cody McMains Cody McMains, Sam Huntington, JoAnna Garcia Swisher, Lacey Chabert, Samm Levine, Cerina Vincent, Beverly Polcyn Beverly Polcyn
Rendező: Joel Gallen
Forgatókönyv: Mike Bender, Adam Jay Epstein, Buddy Johnson, Phil Beauman
Operatőr: Reynaldo Villalobos
Vágó: Steve Welch
Zene: Theodore Shapiro
Látványtervező: Joseph T. Garrity
Producer: Neal H. Moritz
Stúdió: Columbia Pictures Corporation, Original Film, Neal H. Moritz Productions
Forgalmazó: Warner Home Video Hungária Kft.
Hossz: 89 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2002. március 28.
Díjak és jelölések:
MTV Movie Awards (2002) - Legjobb csók jelölés: Beverly Polcyn, Mia Kirshner

Már megint egy dilis amcsi film angol nyelvű filmelőzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 2 Átlagolt érték: 4.5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmek