Filmhír: Visszatérnek a Tini Ninja Teknőcök!Filmhírek

A kilencvenes évek "Teknőc - mániája" után senki sem vágyott igazán egy efajta nagy visszatérésre, de mégis itt van: a Tini ninja teknőcök!

Visszatérnek a Tini Ninja Teknőcök!
TMNT - Teenage Mutant Ninja Turtles

A kilencvenes évek "Teknőc-mániája" után senki sem vágyott igazán egy efajta nagy visszatérésre, de mégis itt van: a Tini ninja teknőcök. A filmet talán csak a szuper kivitelezésű, speciális effektusok fogják megmenteni a teljes bukástól. Meg kell adni, a régebbi változatok ma már szegényesnek tűnő kétdimenziós animációs betéteihez képest a mostani csúcsminőségű computer technika segítségével, magas profizmussal kidolgozott jelenetek lehetővé teszik a Tini Ninjáknak, hogy megmutassák mire is képesek valójában.


A film meglepetést okozhat azok számára, akik az örökifjú kétéltűket várják a filmvászonra. A visszatérő ninják nem tinik többé, hanem a huszas éveiket taposó mutáns harcosok. Donatello életuntan dolgozik, mint technikai támogatást nyújtó munkatárs, Michelangelo egy óriás teknőspáncélba bújva gyermekpartikra jár szórakoztatni a kicsiket, és Leonardo önkéntes számüzetésbe vonult a Dél-Amerikai esőerdők mélyére, hogy felfedezze

önmagát és vezetői képességét. Raphael maradt az egyetlen aki mint egy páncélba burkolt lovag New York utcáit róva folytatja a bűnözés elleni harcot.
A négy testvér mestere, Splinter nem igazán magyarázza meg, vajon miért is engedi a hármuk tehetségét veszendőbe menni amíg Leonardo Bushido stílusú felfedező útját járja, de annyit nyivánvalóvá tesz, hogy a testvérek számára meg van tiltva a harcolás, amíg nem tudnak egy csapatként, koordinált módon harcolni.

Eközben April O'Neil otthagyta a riporterkedést, és régészettel foglalkozik, ami többé-kevésbé abban merül ki, hogy barátjával, Caseyvel együtt régészeti kincseket kutatnak fel gazdag gyűjtők, mint például a titokzatos gyáros, Max Winters megbízásából.

Még ha valaki ma jött is le a falvédőről, akkor is rögtön rájön, hogy Winters egy 3000 éves harcos, akinek célja eléréséhez szügsége van April segítségére. De a jó és rossz fogalma hamar elmosódottá válik a halhatatlan harcos, az ő kőszobor hadnagyai, a 13 szörny, melyeket véletlenül szabadjára engedett 3000 évvel ezelőtt, és a teknőcök régi ellenfelei, a Karai által vezetett Foot Clan között. Amikor a Tini Ninják megoldják problémáikat és csatlakoztak a csetepatéhoz, néhány szövetséges átpártolása bonyolítja a helyzetet.

A Tini ninja teknőc filmekben jellemző személyiség összeférhetetlenség a forrófejű Raphael és a nyugodt, egyenesen gondolkodó Leonardo között itt is jelen van. Ez valahol hasonlít az X-men-beli Cyclops és Wolverine kapcsolatára, de persze a jelnlevő humor és a szerelmi háromszög nélkül. Ennek a kapcsolantak köszönhetően a fent említett testvérpár emlékezetes duót alkot a filmben. Kitűnően mutatnak együtt amikor a Gothamszerű égboltból sziporkázó eső a sápadt holdfényben minden szál izmukat tökéletesen kiemeli mialatt ádáz küzdelmet vívnak az ellenséggel az utca kövén. Ezzel ellentétben Donatello és Michelangelo tündöklésére hiába várunk egészen a végső nagy összeütközésig. Az utóbbi nunchakujait nemigen láthatjuk akcióban, viszont jutott neki egy bravúros gördeszka-rally jelenet a csatornákban.

Az animáció szuper, Splinter szőrzetének szinte minden szála megkülönböztethető amint megrázza magát. A teknőcök egyedi jellemvonásait sokkal jobban érzékeltették a digitális technika segítségével, nem úgy, mint a régebbi verziókban, ahol szinte csupán a fegyvereik és fejkötőik alapján lehetett megkülönböztetni őket.

Mindent egybevetve a gyermekek imádni fogják, mivel humorban és kinetikus energiában egyáltalán nem szűkölködik a film!

Hossz: 87 perc
amerikai, hong-kongi film (2007)

Hivatalos honlap
IMDb: TMNT

Amerikai Mozipremier: 2007 március 23.Fülig Jimmy

  • Ehhez a cikkhez: Visszatérnek a Tini Ninja Teknőcök! jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 3 Átlagolt érték: 4
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozipremierekFilmhírekMozifilmek