Filmhír: The IllusionistFilmhírek

Évekig vársz egy jó kis mágiával, bűvészettel megtűzdelt filmre, és akkor egyszerre több is megjelenik! Tavaly itt volt például >>>

The Illusionist

Évekig vársz egy jó kis mágiával, bűvészettel megtűzdelt filmre, és akkor egyszerre több is megjelenik. Tavaly itt volt például a Batman kontra Wolverine, idén jön a Magicians, de addig is itt van a csodálatos Edward Norton, mint Eisenheim, az Illuzionistában (The Illusionist).


Eisenheim egy titokzatos színpadi illuzionista, aki a századforduló körüli Bécsben tűnik fel, és hatalmas szenzációt kelt állítólag lehetetlen, szinte túlvilági trükkjeivel. A szóbeszéd tűzvészként terjed, és még a világhírű oknyomozó, Crown Prince Leopold (Rufus Sewell) is elmegy az előadására, holott megvan győződve róla, hogy Eisenheim (Edward Norton) egy csaló. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor Leopold megkéri elbűvölő menyasszonyát,

Sophie Von Teschen-t (Jessica Biel), hogy asszisztáljon a színpadon a mágusnak, Eisenheim és Sophie viszont hirtelen rájön, hogy ők ismerik egymást gyermekkorukból és a régen köztük parázsló szerelem újra lángra lobban a találkozás során.
A féltékeny és összezavart Leopold rászedi Uhl rendőrnyomozót (Paul Giamatti), hogy kémkedjen Eisenheim után. Minden áron le akarja leplezni őt, annál is inkább, mert Eisenheim rövid idő alatt nagyon népszerű lett és népes, hű rajongótábort gyűjtött maga köré.

A film fő sztorija a herceg és a "koldus" harca, melynek fődíja természetesen Sophie keze. Leopold rettentően irigyli Eisenheim népszerűségét, és az mégjobban bosszantja, hogy képtelen felfedezni a mechanizmust Eisenheim fantasztikus illúziói mögött. Uhl-ra számít, hogy csapdába csalja a mágust, de Uhl titokban csodálja a bűvészt, emellett kétségei vannak megbízója iránt, miután emberi csonvázakat fedezett fel annak szekrényében. A két ellenfél a lét két különböző formáját jeleníti meg a filmvásznon - a nincstelen, aki sikerre és népszerűségre tett szert kemény munkája és szakértelme segítségével és a másik oldalon az elkényeztetett arisztokrata - a modern a múlt ellen. Sophie viszont az arisztokrácia tagjaként sokkal jobban érdekelt az igaz szerelem megtalálásában, mint abban, hogy egy "megfelelő" házasság alanya legyen - amit Leopold természetesen nem ért.

A színészi teljesítmény tökéletesen megfelel az elvárásoknak, ahogy ez egy ilyen kaliberű felhozatalnál szinte természetes. Edward Norton állítólag hosszú időt töltött a kártyatrükkök elsajátításával, és a filmben előadott összes illúzió teljesen eredeti és felfedetlen marad.

Oscar-díj (2007) - Legjobb operatőr jelölés: Dick Pope


The Illusionist (2006)

cseh, amerikai film
Amerikai premier: 2006 szeptember 1.
Hivatalos honlap
IMDb: The Illusionist
Hossz: 110 perc

Rendező: Neil BurgerFülig Jimmy

  • Ehhez a cikkhez: The Illusionist jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekFilmhírekMozifilmek