Filmek - mozi-dvd.hu

Ratatouille - L'ecsó

Dátum: 2007. április 03. kedd, 09:57
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Animációs

A Ratatouille a Pixar produkció nyolcadik animációs filmje a sorban. A cím ötletét a francia ratatouille nevű étel inspirálta. >>>

Ratatouille - L'ecsó
amerikai film 2007
animációs, családi

A Ratatouille a Pixar produkció nyolcadik animációs filmje a sorban. A cím ötletét a francia ratatouille nevű étel inspirálta (francia padlizsános egytálétel - avagy "mediterrán lecsó" :).
Remy, a kis patkány nap mint nap életét kozkáztatja egy első osztályú Párizsi étteremben, mert imádja a finom ételeket, s mindemellett hő vágya, hogy egy napon chef legyen belőle. Édesapjának és tesvérének ez nagyon nem tetszik, szerintük egy patkány éljen normális patkány életet, ami többé-kevésbé ki is merül a szemétben való turkálásban és az ott talált étel elfogyasztásában.

A család feloszlása nem opció, de kinek van igaza? Annak, aki a veszélyes, de jobb életet szeretné, vagy azoknak, akik a könnyű, de alacsonyabb szinvonalú életet választják?
Mindent egybevéve a Ratatouille egy lendületes, mély benyomást keltő történet az emberi szenvedélyről, az akaraterőről, ami hajt, hogy álmainkat valóraváltsuk, míg az egész világ ellenünk van. Nem csak gyermekeknek ajánlom!

Rendező: Brad Bird, Jan Pinkava
Írók: Brad Bird, Jan Pinkava, Emily Cook, Kathy Greenberg
Szereplők:
Patton Oswalt, Brad Garrett, Russel Allman
Gyártó stúdió: Pixar Animation Studios
Forgalmazza: Fórum Hungary

Filmajánló.hu: A film szinkronizált előzetese
Amerikai Mozipremier: 2007 Június 29.

Hazai Mozipremier: 2007. augusztus 2.

Fülig Jimmy