Thriller: A 23-as számMozifilmek

Kedves naplóm!
Épp most álmodtam életem talán legőrültebb álmát. Nem, nem azt, >>>

The Number 23 - A 23-as szám

Kedves naplóm!

Épp most álmodtam életem talán legőrültebb álmát. Nem, nem azt, amelyikben Lauren, Renee és Jenny a seggükön át éneklik a "Kubai Pete-t". Ez egy új álom volt, egy rettenetes, iszonyú, nem jó, nagyon rossz álom volt, és még mindig próbálom megfejteni, hogy vajon mit is jelent. Egész ártatlanul kezdődött; Egy sintér voltam egy koszos kis városban - tudod, egy olyanban, ahol még a McDonalds meg a Pizza Hut sem nyit boltot. Nagyon jó lehettem a munkámban, mert csak egyetlen kutyával találkoztam, ezzel a hihetetlenül ronda korccsal, aki úgy bámult rám, mintha bele tudna látni az lelkem legmélyebb,legsötétebb zugaiba. (Oh, ez király volt! Ezt a sort majd feltétlenül be kell szúrnom a következő filmembe... ha persze kapok még esélyt csinálni egy következőt.)

Egy szó, mint száz, a meló elég trutyi volt, de a házaséletem meglehetősen édesnek tűnt. A feleségem Virginia Madsen (imádtam őt abban a The Hot Spot című fimjében) és van egy tinédzser fiunk, aki úgy néz ki, mint az a hitvány fráter abban a hitvány filmben, ami valami kölyökről szól, aki elnök lesz, ha felnő. Mi is volt a címe? Pacey és Jill?, vagy talán Joey, Noel, Lana, és Jane? Eh, nem érdekes! Szóval; Ma van a szülinapom és találkozóm van Virginiával, de amiatt a hülye kutya miatt késésben vagyok. Virginia, hogy az időt elüsse valamivel benéz a város egyetlen könyvesboltjába, ahol rátalál erre a gagyi könyvre, aminek a címe "A 23-as szám". Átadja, erre én - "Mi a fenének olvasnék el egy dög unalmas könyvet egy dög unalmas számról?" erre ő - "Haver, márpedig ezt el fogod olvasni, hamár megvettem neked!" Nem akarom rontani az esti szexelés esélyeit, így elfogadom a könyvet, hogy örömet szerezzek neki, titokban persze már azt tervezve, hogy laponként fogom megetetni azzal az istenverte korccsal, ha legközelebb találkozunk.

Minden várakozásom ellenére, a szülinapi bulim dög unalom, így hát felosonok a szobámba, bekapcsolom a tévét de mivel ott épp semmilyen jó film nincs, jobb híján kinyitom a könyvet. Biztos, hogy gagyi, mert nincsenek kiadói reklámok a fedőlapon, és én csak olyan könyveket olvasok, melyek borítóján kiadói reklámok vannak. Ennek ellenére átfutom az első néhány oldalt, de már bele is ragadtam. A történet egy olyan srácról szólt, aki sokban hasonlít hozzám (már úgy értem, mint én az álmaimban). Tehát ő egy laza detektív, nem pedig egy balfék sintér. Fingerling-nek hívja magát egy gyermekmese valamelyik karaktere alapján, ami kissé ironikus, mivel egyáltalán nem olyan, mint egy kölyök. Ő sötét és erőteljes, van egy csomó tetkója, és szaxofonon játszik - és még azt mondják, hogy a színészet könnyű! (Megjegyzés: megtanulni szaxofonozni.) Szóval, Fingerling egy gyilkossági eset felderítésének kellős közepén van, amikor hall a 23-as szám és a végzet kapcsolatáról. Én erről nem is tudtam, de minden, ami a világon történik visszavezethető a 23-as számhoz. Julius Ceasart 23 késszúrással ölték meg; Shakespeare a születésnapján halt meg, Április 23-án; Az a szerencsétlen Kurt Cobain 1967-ben született, és 1994-ben halt meg - add össze a számokat, és 23-at kapsz! Tudom, hogy mind ez a marhaság igaz, mert megnéztem a Wikipédián.

Szóval Fingerling egy "Huh!", és a sintér... ő is egy "Huh!" A realitás és a fikció kezt összemosódni, mint amikor abban a nagyon jól sikerült Donkey Kong-ban játszottam; 23 órán át teljesen épeszű voltam, azután meg szétvertem az összes bútorom egy óriási kalapáccsal. Biztos vagyok benne, hogy a könyv figyelmeztetni akar valamire, de Virginia azt hiszi, hogy megőrültem és szól Danny Huston-nak, hogy jöjjön el, beszéljen velem, és próbáljon meg észhez téríteni. Ezt a ripacsot elküldöm a francba, és azon próbálkozom, hogy megfejtsem a könyv üzenetét. Végül rájövök, hogy kapcsolatban áll egy megoldatlan gyilkossággal, amely 13 évvel ezelőtt történt egy közeli bolhafészek motelben. Ekkor az álom igazán őrülté válik, mindenféle csavarokkal és fordulatokkal egy olyan klimaxhoz vezet, amelynek abszolút semmi értelme, így a következő 23 percet azzal tölthetem, hogy megpróbálom megmagyarázni magamnak, hogy mi a fene történt is itt valójában. Talán tényleg gyilkos vagyok, talán az egész csak a képzeletem szüleménye, vagy talán... de csak talán... az a kutya áll az egész átkozott eset mögött.

Ember! Ez aztán csavaros álom! Csak abban reménykedem, hogy ha leírom meg is szabadulok tőle. Nem vagyok annyira tökös, hogy ezt a gagyi álmot mégegyszer átéljem. Mind amellett, hogy lehetetlen volt követni, teljesen unalmas is volt! Azt gondolnám, hogy egy ennyire őrült álom már csak leköti az embert. Ennek ellenére nem úgy tűnt, mindha bárkit is szórakoztatott volna - Virginia és én mindig halálosan komolyak maradtunk, még akkor is, amikor olyan butaságokat mondtunk, mint: "Nézd csak azokat a gyönyörű 23-asokat. Nem szeretnél csalódást okozni nekik, ugye?". De komolyan, ki a fene mond ilyeneket? Ennek ellenére biztos, hogy van valami ebben a 23-as dologban. Sőt, fogadok, hogy ha e szöveg minden bekezdésének 23-ik szavát bekarikázod, egy titkos üzenetet olvashatsz ki belőle. És ha van egy kis eszed, minden szavát is elhiszed.

Ölellek és csókollak,

Jim C.

Joel Schumacher legújabb filmjében úgy láthatjuk a Gumiarcút, ahogy eddig még soha. Kés van a kezében, és ezúttal nem viccel...


The Number 23 (2007)
A 23-as szám
amerikai film
dráma, thriller

Szereplők:
Jim Carrey, Virginia Madsen, Danny Huston, Rhona Mitra, Logan Lerman
Rendező: Joel Schumacher
Forgatókönyv: Fernley Phillips
Forgalmazza: InterCom
Korhatár: 16 éven felülieknek
Hossz: 97 perc
Hivatalos honlap
IMDb: The Number 23

Hazai Mozipremier: 2007. május 17.

Fülig Jimmy
  • Ehhez a cikkhez: A 23-as szám jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 2 Átlagolt érték: 2.5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek