Filmek - mozi-dvd.hu

Bridget Jones: Mindjárt megőrülök!

Dátum: 2004. november 11. csütörtök, 05:38
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Vígjáték
Hol is tartottunk? Hát ott, hogy a kék levesek konyhatündére, a tűzoltópóznák zsonglőre, nyuszirucik és >>>
Bridget Jones: Mindjárt megőrülök!

Hol is tartottunk? Hát ott, hogy a kék levesek konyhatündére, a tűzoltópóznák zsonglőre, nyuszirucik és gigabugyik dizőze, a világ legkedveltebb szingli spinéje végre bepasizott.
Igen ám, de Bridget Jones nem lenne Bridget Jones, ha nem volna kiváló érzéke ahhoz, miképp tegyen keresztbe saját magának, és forgassa fel – méretes – fenekestül környezete életét. És néhány féltékenységi jelenet, egy kínos repivacsora, egy balul sikerült sítúra, no meg egy terhesteszt után Bridget újra itt áll – vagy fekszik – parlagon, és persze ez az a pillanat, amikor ismét belép a képbe a Szuperverz Hím-pellér, Daniel Cleaver…Amikor utoljára találkoztunk Bridget Jonesszal (Renée Zellweger), éppen megtalálta a boldogságot. Mostani történetünk kezdetén immár hat isteni hete (ez 71 mennyei menetet jelent!) a tökéletes álompasi, Mark Darcy (Colin Firth) barátnője, és még álmodni sem tudna szebb időszakot az életében. Vagy mégsem így van?! Bridget ugyanis még mindig a régi, tehát kételkedik önmagában, elemzi minden kósza gondolatát, karriert épít és persze veszettül számolja a kalóriákat. Darcy feltétlen rajongása ellenére Bridgetet továbbra is az élet nagy kérdései foglalkoztatják, boncolgatja a szerelem természetét és újabb elméleteket gyárt a fehérnemű tökéletes hajtogatásának módszertanáról.

És ami a legnagyobb trauma számára: miután megtalálta a tökéletes férfit, most már az a baja, hogy valahogyan meg is kellene tartania. Egyfolytában azon töri a fejét, mi következik azután, hogy két szerető szív végre egymásra talált.
Pont amikor már kezdenének derengeni a válaszok a feltett kérdésekre, új versenyző bukkan fel a küzdőtéren: Darcy ellenállhatatlanul romlott, lehengerlően kifinomult, mindig tökéletesen manikűrözött új kollégája. Nem másról van szó, mint Daniel Cleaverről (Hugh Grant), Bridget korábbi főnökéről, női szívek galád facsarítójáról. Hirtelen minden a feje tetejére áll, és Bridget megint teljesen elvész az aljas szerelmi intrikák és mókás melléfogások útvesztőjében.

Az újabb nagy utazás Londonban kezdődik, a végállomás pedig Thaiföld tengerpartja, s mindeközben Bridget ejtőernyőzik (vagyis inkább sikítva potyog lefelé az égből), síel (bár a fenekével többet hasítja a havat, mint a léccel, de most ezt hagyjuk), sőt még börtönbe is kerül (ártatlanul, mondanunk sem kell). A Bridget Jones: Mindjárt megőrülök!-ben kedvenc Bridgetünk ismét a szerelem megannyi veszéllyel fenyegető terepén próbálja megtalálni a helyes irányt, de szerencsére még a legsötétebb pillanatban sem veszíti el semmivel össze nem hasonlítható humorát.színes magyarul beszélő angol romantikus vígjáték, 2004
Rendező: Beeban Kidron
Író: Helen Fielding
Forgatókönyvíró: Andrew Davies
Operatőr: Adrian Biddle
Jelmeztervező: Jany Temime
Zene: Harry Gregson-Williams, Toby Chu, Stephen Barton
látványtervező: Gemma Jackson
vágó: Greg Hayden
Szereplők:
Renée Zellweger (Bridget Jones)
Hugh Grant (Daniel Cleaver)
Colin Firth (Mark Darcy)
Jacinda Barrett (Rebecca)
Jim Broadbent (Colin Jones)
James Callis (Tom)
Shirley Henderson (Jude)
Gyártó: Universal
Eredeti cím: Bridget Jones: The Edge of Reason
Producerek: Tim Bevan és Eric Fellner
Forgalamazza:UIP Duna Film

Országos bemutató 2004 November 11.