Filmek - mozi-dvd.hu

Bob Clark autóbaleset áldozata lett

Dátum: 2007. április 06. péntek, 13:18
Rovat: Filmhírek
Kategória: Filmhír

A rendőrség szerint Bob Clark és fia halálos autóbalesetet szenvedett, aminek egy részeg sofőr volt az oka. >>>

"A Christmas Story" rendezője autóbaleset áldozata lett

A rendőrség szerint Bob Clark és fia halálos autóbalesetet szenvedett, aminek egy részeg sofőr volt az oka.
A 67 éves Bob Clark az A Christmas Story (Egy karácsonyi történet) című édes-keserű hangulatú, álmokról és csalódásokról szóló filmjével robbant be a hírességek közé.


Clark, és fia , a 22 éves Ariel Hanrath-Clark szerdán, 2007 április 4-én a Pacific Coast Highway-en utaztott, amikor mindketten halálos kimenetelű autóbalesetet szenvedtek - mondta Clark személyi asszisztense.
Az autójuk frontálisan ütközött egy másik kocsival, melyet egy ittas sofőr vezetett, aki elvesztette uralmát a gépjármű felett és átirányított a szembenlévő sávba - jelentette ki a rendőrség szóvivője.

"Mindannyiunk számára tragikus nap ez a mai" - mondta Scott Shwartz, aki az "A Christmas Story" zászlórúd-nyaló karakterét, Flick-et játszotta, és a film készítése óta is állandó kapcsolatban állt a rendezővel.


"Bob egy jókedvű, vicces, szórakozást imádó srác volt, mindanyiunknak nagyon fog hiányozni."
A másik jármű vezetőjét, a 24 éves Los Angeles-i Hector Velazques-Nava-t letartóztatták, és ittas vezetésből adódott gépjármű által okozott emberölés vádjával vizsgálatot indítottak ellene. A bíró a váltságdíjat 100000 Dollárban állapította meg.
"A jelenlegi vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy Nava gépjárművezetői jogosítvány nélkül és alkohol hatása alatt autóját északi irányban vezette a dél felé haladó sávban" - mondta Lt. Paul Vernon, a rendőrség szóvivője.
Csütörtökön a kora reggeli órákban egy LAPD rendőrnő azt nyilatkozta, hogy nemtudja, van-e Nava-nak ügyvédje.

Clark-nak termékeny mozi- és tvfilm rendezői karrierje volt. Kezdetben horror filmekre és thrillerekre specializálódott, mint például az 1970-es években készült "Children Shouldn't Play With Dead Things", "Murder by Decree", "Breaking Point" és a "Black Christmas" (Fekete karácsony), mely utóbbinak tavaly készült egy felújított verziója is.
Igazi áttörést viszont az 1981-es szex-komédiájával, a "Porky's" című filmmel ért el, melynek két évvel később született egy második része is, a "Porky's II: The Next Day".

1983-ban megrendezte, társ-írója és társ-producere volt az "A Christmas Story"-nak, amely az 1940-es években íródott Jean Shepard "Egy fiú gyermekkori emlékei"-nek az adoptációja.
Bob Clark "Egy karácsonyi történet"-ét a kritikusok imádták, ennek ellenére megjelenésekor mérsékelt mozisiker volt, de napjainkban egy igazi klasszikusnak számít. A filmben Ralphy Parker (Peter Billingsly), egy fiatal fiú, minden áron egy légfegyvert szeretne venni Red Ryder-nek Karácsonyra.

1994-ben készített egy folytatást is Shepard "memoárjaiból" "It Runs in the Family" címmel és Charles Grodin, Mary Steenburgen és Kieran Culkin szereplésével, de ez nem sikerült valami jól.

A közelmúltban Clark több olyan családi komédiát is készített amelyet a kritikusok "darabokra szedtek", mint például a "Karate Dog," "Baby Geniuses" és annak folytatása a "Superbabies: Baby Geniuses 2".

Clark egyéb filmjei: "Rhinestone" - Sylvester Stallone és Dolly Parton főszereplésével, "Turk 182" - Timothy Hutton-nal és a "Loose Cannons" - Gene Hackman és Dan Aykroyd főszereplésével.

Fülig Jimmy

2007. április 6.