Horror film: Vacancy - Elhagyott szobaDVD kritika

A Vacancy Mark L. Smith által írott forgatókönyve egy figyelemreméltó készítmény, amely első húsz percépen vagy hat más, >>>

Vacancy - Elhagyott szoba

A Vacancy Mark L. Smith által írott forgatókönyve egy figyelemreméltó készítmény, amely első húsz percépen vagy hat más, jó és rossz horrorfilmekből emel ki szóképeket, mint például a Psycho, Texasi láncfűrészes, Henry: Egy sorozatgyilkos portréja a jók közül, és Paris Hilton - Viasztestek a rosszak közül.


Antal Nimród magyar rendező a filmfesztiválon elért sikerén (Konrtoll) felbuzdulva egy ekonomikus (kevesebb, mint 90 perces) és gyakran brutálisan effektív szellemvasutat hozott létre, amely időnként valahogy mégis képes rá, hogy ne tűnjön fennt említett elődei leszármazottjának. A sztori annyira sablonos, hogy szinte úgy tűnik, hogy már láttuk a filmet.


Egy veszekedő, válás előtt lévő pár, Wilson és Beckinsale, egy elhagyatott úton találják magukat, kocsijuk lerobbant. Éjszakai menedéket keresve eljutnak a Said motelbe, melynek egy ellenszenvesen kedves és különös, vészjósló kisugárzású vezetője fogadja őket. A szoba, amelyet kaptak undorító, és a tv tetején hagyott videokazettákról kiderül, hogy mocskos módon elkövetett gyilkosságok felvételei, melyeket mit ad Isten... abban a szobában követtek el. Miután ez halálfélelemmel tölti el a párt, félre téve személyes nézeteltéréseiket együttes erővel a meneküléssel próbálkoznak. Itt aztán láthatunk alagutakat és patkányokat. (Jé, még egy koppintás! Lásd Willard!)


A Vacancy éppenséggel lehetett volna egy szatirikus mestermű is, ha például a végére kiderülne hogy az egész egy megrendezett extrém terápia része, annak érdekében, hogy Backinsale-t és Wilson-t úra összehozza. Ez persze nem így van, de nem szándékozom lelőni a végét, mert a film mindenképpen megéri a mozijegy árát, főleg azok számára akik szeretik ezt a műfajt.

Szereplők: Kate Beckinsale, Luke Wilson, Frank Whaley
Rendező: Antal Nimród
Amerikai Premier: 2007 Április 20.
Hivatalos honlap
IMDb: Vacancy

Fülig Jimmy

  • Ehhez a cikkhez: Vacancy - Elhagyott szoba jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 5 Átlagolt érték: 4.2
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD kritikaMozipremierekFilmhírekMozifilmek