Filmek - mozi-dvd.hu

Anna Nicole Smith önparódiája

Dátum: 2007. április 24. kedd, 14:36
Rovat: Filmhírek
Kategória: Filmhír

Anna Nicole Smith- t soha nem tartották komoly színészi tehetségnek, mint ahogy az sem valószínű, hogy utolsó szerepéÊrt, >>>

Anna Nicole Smith önparódiája

Anna Nicole Smith-t soha nem tartották komoly szinészi tehetségnek, mint ahogy az sem valószínű, hogy utolsó szerepéÊrt, mint egy ostoba, felfúfódott szuperhős, aki egy földönkívüli csinibaba-trió egyik tagja és akik eljöttek, hogy megvédjék a Földet, valamiféle halála utáni díjat kapjon. Ennek ellenére ez az alacsony költségvetésű B-kategóriás komédia, az "Illegal Aliens" egy érdekes oldarálól mutatja be Smith-t - mint aki tisztában van a személyét körülvevő buta cirkusszal és aki a végsőkig hajlandó elmenni annak érdekében, hogy ebből viccet csináljon.


A filmben van egy betét Smith valóságshow-ban való szerepléséről is, amint felfal egy életnagyságú, képére mintázott tortát.

"Felfalja saját képmását (image-ét), épp ezt teszi a filmben" - mondta David Giancola az "Illegal Aliens" rendezője, melynek producere is Smith volt, társproducerként az azóta elhunyt fiával Daniel Smith-el együtt.
"Anna igazán meg akarta nevettetni az embereket. Anna és Daniel egy olyan filmet akart csinálni, amely teljes mértékben szatirikus megvilágításban állítja be Hollywood-ot és az ott élő embereket".


Smith, aki szerepelt a "Csupasz pisztoly 33 1/3"-ban, összefog két, ugyancsak földönkívüli társával Cameron-nal (Lenise Soren) és Drew-val (Gladise Jimenez), hogy legyőzzenek egy különösen erőszakos és kegyetlen űrbeli lényt, Madwoman-t (ex-birkózó Joanie Laurer), aki el akarja pusztítani a Földet.
A film többé-kevésbé más akciófilmek parodizálása, mint például a Charlie angyalai, amely főszereplői (Lucy Liu , Cameron Diaz és Drew Barrymore) után e film hősei is nevüket kapták. A szatirikus hangulat szinte minden jelenetben ott lebeg. Például amikor az egyik jelenetben Smith karaktere felébred szunyókálásából és azt mondja, hogy álmában Cameron Justin Timberlake-kel járt (aki ugye Diaz ex-fiúja), és Drew össze-vissza szaladgált azt kiabálva, hogy E.T.! E.T.! (utalva ezzel Barrymore 1982-es Sci-fi kasszasikerére).


Az "Illegal Aliens" hősei, a nyitójelenetben alakváltó látogatókként érkeznek bolygónkra (Soren és Jimenez alaktalan földönkívüli paca formájában, Smith pedig egy disznó képében kislányos hangon azt visítva: "Én egy űrmalac vagyok!"). Később bombanőkké átváltozva (főleg Soren és Jimenez a fantáziának nem sok esélyt hagyó ruhadarabokban) kaszkadőr szakértőkként munkát kapnak Hollywood-ban.
Az egyik jelenetben Cameron felhívja Lucy (Smith) figyelmét arra, hogy igazán felvehetne egy kissé konzervatívabb ruhát, amivel Anna Playboy-beli meztelenkedésének korszakára utalt.
Smith Lucy karakterét úgy alakította ki, hogy az az ő saját "szőke nő" image-ének extrém paródijája legyen.


"Anna a többnél is többet akart nyújtani, ha a hülyeségről, esetlenségről, paródiáról volt szó. Maximálisan felszínre hozta gyermeki énjét. A gyermeket, amely mindannyiunkban ott lakozik." - mondta Soren.
"Az, hogy a film maga is egy nagy hülyeség volt megengedte nekünk, hogy még jobban élvezzük a sok marhaságot amit véghezvittünk benne."

"Volt benne valami ártatlanság. Néhányan lehet, hogy sutaságnak hívják, de én ártatlanságnak nevezem. Ugyan élete során rengetegszer volt fent és lent, ezt az ártatlanságot és hatalmas jólelkűségét mindig sikerült megőriznie. Ez énjének és varázslatosságának része volt."


Smith talán legbrutálisabb jelenete az volt, amikor a mellékhehységbe vonul, és az emésztési problémából fakadó kiszűrődő zajok olyan hangosak, hogy a többieknek odakint fel kell emelniük a hangjukat, hogy értsék egymást.
Giancola szerint ez a jelenet nem is volt benne az eredeti forgatókönyvben, de Smith és fia beszúrták, hogy karaktere humorosságát felturbózzák egy kicsit.
A forgatás során senki nem mondta neki, hogy hogyan játssza karakterét, minden a saját ötlete volt.
A film fő befektetői Smith és fia voltak és majdnem 3 millió dollárba került. A premiert késleltette az a szomorú esemény, amikor tavaly Daniel Smith kábítószertúladagolásban meghalt.


Miután ez év februárjában Anna Nicole Smith maga is elhunyt, az "Illegal Aliens" vetítését beszüntették, de a gyártók végül beleegyeztek, hogy kiadják DVD-n. A profit Smith-re eső részét kiskorú lánya Danielynn kapja majd.
"A szándékom az volt, hogy a film kiadásának időpontját amennyire csak lehet el tudjam távolítani a halála idejétől, hogy az emberek nevethessenek rajta, hisz ez volt az ő szándéka és ez volt Daniel szándéka is. Hogy megnevettesse az embereket. Néhány ember azt a helytelen következtetést vonja le, hogy profitálni akarunk a halálából, de ez az ő befektetésük volt, és mi csak teljesítjük Anna Nicole és Daniel Smith akaratát." - mondta Giancola. "

Anna Nicole Smith:
Élete során folyamatosan botrányokat kavart. Az egykori playmate halálát - a legújabb nyomozási eredmények szerint - is gyógyszertúladagolás okozta, Smith mindössze 39 évet élt.

Fülig Jimmy