Filmek - mozi-dvd.hu

Melquiades Estrada három temetése

Dátum: 2007. április 24. kedd, 16:24
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Dráma
Tommy Lee Jones, ez a kiváló színész ismét hatalmasat alakít Pete Perkins, az erkölcsös, magának való tanyai előmunkás szerepében, >>>
Melquiades Estrada három temetése
The Three Burials of Melquiades Estrada
amerikai, francia film 2005
dráma, western

Tommy Lee Jones, ez a kiváló színész ismét hatalmasat alakít Pete Perkins, az erkölcsös, magának való tanyai előmunkás szerepében, akit felháborít mexikói segédjének, Melquiades Estradának (Julio Cesar Cedillo) meggyilkolása és dísztelen temetése. Pete addig nem nyugszik, amíg ki nem deríti az igazságot barátja haláláról.

A töredezett elbeszélés Pete és Melquiades kapcsolatának alakulását követi egészen addig, míg Pete szentelt nyughelyre viszi Melquiades holttestét, és bosszút áll a felelősökön.

A fenséges Nyugat-Texas ábrázolásában Jones egyszerre képes megmutatni a táj lélekemelő jellegét, ugyanakkor a hazugságnak, gyilkosságnak és bosszúnak a féktelen világát, amely ezt a határvidéket jellemzi.Guillermo Arriaga forgatókönyvíró – akinek Korcs szerelmek és 21 gramm című művei oly nagy hatást gyakoroltak a közönségre világszerte – ismét feszes és bátor történettel állt elő, munkáját a 2005-ös Cannes-i Filmfesztiválon a legjobb forgatókönyv díjával tüntették ki (Jones legjobb színészként kapott díjat). A mesteri írás, a megkapó fényképezés és Jones ihletett rendezése következtében ez a film nem csupán egy újabb jó történet, hanem új mítoszokat épít.

Szereplők:
Tommy Lee Jones, Barry Pepper, Julio Cesar Cedillo, Dwight Yoakam, January Jones, Melissa Leo
Rendező: Tommy Lee Jones
Forgatókönyv: Guillermo Arriaga
Producerek: Luc Besson, Tommy Lee Jones, Michael Fitzgerald
Operatőr: Chris Menges
Vágó: Roberto Silvi
Zene: Marco Beltrami
Gyártó: Europa Corp., The Javelina Film Company
Forgalmazza: Best Hollywood
Hossz: 120 perc

Hivatalos honlap

Hazai mozipremier: 2007. május 17.