Thriller: FractureDVD kritika

Azok számára, akik szeretik Sir Antony Hopkins-t, mint ördögi kisugárzású, bűnöző szuperelmét, ez a film kielégülést szerez majd. >>>

Fracture

Azok számára, akik szeretik Sir Antony Hopkins-t, mint ördögi kisugárzású, bűnöző szuperelmét, ez a film kielégülést szerez majd.

A film nem a "Ki tette?" fajta krimi, hiszen Hopkins mindjárt az első percben golyót repít felesége fejébe, így a "Hogyan tette?" kategóriába sorolnám.

Hamar rájövünk, hogy az ügy nem lesz egy egyszerű menet, amikor az ügyészsegédről aki megérkezik, hogy kihozza Crawford-ot (Hopkins), az elmés repülőipari mágnást

Fracture
a házból ahol feleségét lelőtte, kiderül, hogy ugyan az a személy, akit pár perccel ezelőtt láttunk úgynevezett "hitvesi" szerelmi aktus közben.
Az ezt követő teljesen egyszerűnek tűnő nyomozati eljárás mégsem hozza meg eredményét, a gyilkossági kísérletet (mivel Crawford lövése nem ölte meg, csak kómába küldte nejét) beismerő vallomás nem válik elegendővé amint kiderül, hogy az úgynevezett "gyilkos fegyver"-t nem sütötték el.

Fracture

Nem mintha ez túlságosan bosszantaná a nagymenő ügyészt Willy Beachum-t (Ryan Gosling).
A hamarosan nyugalomba vonuló sztár-ügyésznek 90%-os nyerési aránya van, épp ezért úgy gondolja, hogy ez is csak egy olyan ügy mint a többi. Ezt még gyorsan zsebre vágja mielőtt nyugalomba vonulása után az üzleti életben igazi pénzeket kezdene keresni.


A bökkenő csak az, hogy a brilliáns elméjű Crawford gyorsan kiismerte Beachum-t, és az önelégült gyilkosjelölt éppen akkora élvezettel csinál bolondot az ügyészből, mint ahogy azt is élvezi, hogy megússza a gyilkossági kísérlet vádját.

FractureFractureFractureFracture

A filmbeli események nagy sebességgel peregnek, amint Gosling fejét a falba verve próbálja megoldani az ügyet, és ahogy az eszes ügyészsegéd (David Straithairn) (akit Gosling épp ki akar rúgni) romantikus kapcsolatba kerül a gyönyörű nagymenő jogásszal (Rosamund Pike), mielőtt még munkaügyi kapcsolatba kerülnének. Tudjuk, hogy Gosling végül meg fogja oldani az ügyet, és a néző élvezete főként ennek követéséből ered. Ugyanakkor a kulcs ami a rejtéjt nyitja nem nem lesz kielégítően részletezve.

Mindenesetre Hopkins-nek nem került túl nagy erőfeszítésbe a brilliáns, undorító gyilkost játszani, ugyan a változatosság kedvéÊrt akcentusába egy kis Úr dialektust kevert. Talán, hogy ne unja már, gondolom... :)

Fracture
amerikai film 2007
dráma, krimi, thriller

Szereplők:
Anthony Hopkins, Ryan Gosling, David Strathairn, Rosamund Pike, Embeth Davidtz
Rendező: Gregory Hoblit
Hivatalos honlap
Amerikai Premier: 2007 április 20.
IMDb: Fracture

Fülig Jimmy

  • Ehhez a cikkhez: Fracture jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 8 Átlagolt érték: 4.62
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD kritikaMozipremierekFilmhírekMozifilmek