Filmek - mozi-dvd.hu

Rize

Dátum: 2007. április 30. hétfő, 17:22
Rovat: DVD filmek
Kategória: Dokumentumfilm
A teljes kilátástalanság és a reményvesztettség érzéséből elementáris erővel kitörő művészi kifejezésforma agresszív, >>>
Rize
amerikai, angol film 2006
dokumentum

A teljes kilátástalanság és a reményvesztettség érzéséből elementáris erővel kitörő művészi kifejezésforma agresszív, ugyanakkor lélegzetelállítóan izgalmas és lenyűgöző látványt nyújt. Ősi, afrikai törzsi rítusok kelnek új életre, modern, atletikus, hihetetlen sebességre felgyorsított mozdulatokkal. A tánc, amit krumping-nak neveztek el néha olyan, mint egy felgyorsított ökölharc, máskor mint egy „sportos” sztriptíz, de különböző harcművészetek elemei is keverednek benne.

A film bemutatja a tánc legkiemelkedőbb művészeit, Tommyt, a bohócot, aki az egész műfajt elindította, riválisait, akik továbbfejlesztették a mozdulatokat és sorra azokat a fiatalokat, akik a bandaharcok és a prostitúció világában egyetlen lehetséges alternatívaként élik meg ezt a mozgásformát. Csoportokat hoznak létre, kifestik az arcukat, összejönnek, hogy bemutassák a tudásukat, és hogy lejátsszák egymást.


A krumping sokkal több, mint tánc, egy életforma, a periférián élő fiatalok autentikus, művészi önkifejezése, ami nemcsak lenyűgözi a kívülállót, hanem tiszteletet is ébreszt benne.

Szereplők:
Tommy the Clown, Lil Tommy, Larry, Swoop, Jesus Alejandro "El Nino"
Rendező: David LaChapelle
Forgalmazza: Budapest Film
Hossz: 86 perc

DVD Információk:
Hang: angol 5.1
Felirat: magyar
Kép: 4:3
DVD Extrák:
Előzetesek

DVD Premier: 2007 április 5.