Filmek - mozi-dvd.hu

Zodiákus - Zodiac

Dátum: 2007. május 01. kedd, 19:24
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Thriller
San Franciscóban mindenki fél. A városban egy sorozatgyilkos szedi áldozatait: egyre ravaszabb, kegyetlenebb >>>
Zodiákus
Zodiac
amerikai film 2007
krimi, thriller

San Franciscóban mindenki fél. A városban egy sorozatgyilkos szedi áldozatait: egyre ravaszabb, kegyetlenebb módon végez áldozataival, egyre magabiztosabban és gúnyosabban küldi üzeneteit a város több napilapjának, és már senki sem bízik benne, hogy a szadista gyilkos valaha rács mögé kerülhet.
Csak néhány rendőr (Mark Ruffalo, Anthony Edwards), újságíró, köztük Paul Avery (Robert Downey Jr.) és egy halk szavú, ugyanakkor nagyon tehetséges szerkesztőségi rajzoló (Jake Gyllenhaal) bízik benne, hogy a normális agy az őrült gondolkodás fölé kerekedhet. Elszántan, vadul és szenvedélyesen üldözik ellenségüket. Kezdetben kötelességtudók, később elvakultak, végül már maguk is az őrület közelében járnak...A Hetedik világhírű rendezője visszatér ahhoz a témához, amelyben a legmaradandóbbat alkotta: egy őrült sorozatgyilkos utáni hajsza hátborzongató történetét beszéli el megtörtént események alapján, Robert Graysmith világhírű könyve alapján.

Szereplők:
Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Anthony Edwards, Mark Ruffalo, Brian Cox, Clea DuVall, Adam Goldberg, Elias Koteas, Donal Logue, John Carroll Lynch, Dermot Mulroney, Chloë Sevigny
Rendező: David Fincher
Író: Robert Graysmith
Forgatókönyv: James Vanderbilt
Zene: David Shire
Gyártó stúdió: Paramount, Warner Bros., Phoenix Pictures
Forgalmazza: InterCom
Korhatár: 16 éven felülieknek
Hossz: 156 perc

Hivatalos honlap
IMDb: Zodiac

Hazai Mozipremier: 2007. június 7.