Filmek - mozi-dvd.hu

Sötétkékmajdnemfekete

Dátum: 2007. május 02. szerda, 13:23
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Dráma
A húszas éveiben járó Jorge kénytelen megörökölni apja házfelügyelői munkáját, miután a férfi infarktust kap és lebénul. >>>
Sötétkékmajdnemfekete
DarkBlueAlmostBlack
spanyol film 2006
dráma

A húszas éveiben járó Jorge kénytelen megörökölni apja házfelügyelői munkáját, miután a férfi infarktust kap és lebénul. Hét évébe kerül, hogy apja ápolása és a munka mellett be tudja fejezni felsőfokú tanulmányait. Mindenre elszántan kezd munkát keresni, csakhogy kikerüljön a számára elviselhetetlen közegből.
Bátyja most szabadul ki a börtönből, ahol az utolsó hetekben szerelembe esett a szintén ott raboskodó Paulával. A lánynak egyetlen célja, hogy teherbe essen és átkerüljön a biztonságot jelentő kismama részlegre. Amikor kiderül, hogy Antonio nem képes teherbe ejteni Paulát, a férfi szokatlan kéréssel áll öccse elé.

Daniel Sanchez Arévalo első rendezése egy keserédes melodráma, szellemes dialógusokkal és váratlan fordulatokkal. Hősei saját sorsukkal és szerelmeikkel birkóznak, és nem lehet tudni, hogy ki lesz a győztes.

A Budapest Film és a Spanyol Nagykövetség közreműködésével idén május 3. és 8. között az Ibériai-félsziget filmművészetének legizgalmasabb alkotásai peregnek a Művész mozi vásznán.

Spanyol Filmhét a Művész moziban

Szereplők:
Quim Gutierrez, Marta Etura, Raul Arevalo, Antonio de la Torre
Rendező: Daniel Sanchez Arévalo
Forgalmazza: Budapest Film
Korhatár: 16 éven felülieknek
Hossz: 105 perc

Hazai Mozipremier: 2007. június 28.