Életrajz: A királynőDVD filmek
Kevés olyan személyiség van a modernkori történelemben, akinek a halála nemcsak egy nemzetet, hanem az egész világot >>>
A királynő
The Queen
angol, francia, olasz film 2006
életrajzi dráma

Kevés olyan személyiség van a modernkori történelemben, akinek a halála nemcsak egy nemzetet, hanem az egész világot megrendítette. Diana, angol hercegnő élete a tündérmese és a rémdráma keveréke, egy életút, melyet a csillogás és a botrány éppúgy jellemzett, mint a mély humánum és karitatív szolgálat, de legfőképpen az emberek szeretete. Egy XX. századi ikon volt, akit személyisége és tragikus halála abba a panteonba emelt, ahol Kennedy és Monroe is nyugszik.

A közvélemény tudni vélte, hogy Diana az angol királyi ház szemében mindig is szálka volt, és az emberek ezt igazolva is érezték, látva, hogyan viselkedett a királyi ház a halálát követően. II. Erzsébet a királyi család többi tagjával együtt Balmoral-i kastélyában maradt, míg Londonban egyre csak gyűlt a világ minden tájáról érkező gyászoló tömeg.


A frissen választott miniszterelnök, Tony Blair népszerűsége az egekbe szökött a televíziókban közvetített megindító gyászbeszéde után.
Anglia értetlenül állt királynője hallgatása előtt, soha nem látott érzelmi kitörések ítélték el a protokollhoz ragaszkodó királyi családot.
A film arról a feszültséggel és érzelmekkel teli egy hétről szól, ami a szívek hercegnőjének halála után megrendítette az angol monarchiát, két nagy formátumú ember, Erzsébet királynő és miniszterelnökének a szemén keresztül.
Stephen Frears nagy feladatra vállalkozott, amikor korunk legismertebb embereiről készített filmet, azokról, akik naponta szerepelnek a világ médiáiban. Az, hogy egy hihetetlenül izgalmas és megindító emberi történet bontakozik ki a szemünk előtt, nemcsak az alapos történeti kutatómunkának, hanem a fantasztikus színészi alakításoknak is köszönhető.

Díjak és jelölések:
Velencei Filmfesztivál (2006) - Legjobb női alakítás: Helen Mirren
Velencei Filmfesztivál (2006) - Legjobb forgatókönyv: Peter Morgan
Velencei Filmfesztivál (2006) - Arany Oroszlán jelölés: Stephen Frears, Stephen Frears


Szereplők:
Helen Mirren, Michael Sheen, James Cromwell, Sylvia Syms, Paul Barrett, Alex Jennings, Jake Taylor Shantos, Dash Barber, Helen McCrory
Rendező: Stephen Frears
Forgatókönyv: Peter Morgan
Operatőr: Affonso Beato
Zene: Alexandre Desplat
Forgalmazza: Budapest Film
Korhatár: 12 éven felülieknek
Hossz: 97 perc

DVD Információk:
Hang: DD 5.1
Szinkronok: magyar, angol, francia
Felirat: magyar
Kép: 2,35:1 (16:9)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel
Werkfilm, Képgaléria, Előzetesek

IMDb: The Queen

DVD Premier: 2007 április 19.
  • Ehhez a cikkhez: A királynő jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek