Kalandfilm: Véres gyémánt - 2 DVDDVD filmek
A történet az 1990-es években, a polgárháború sújtotta Sierra Leonéban játszódik. Bár mind a két főszereplő, az ex-zsoldos, >>>
Véres gyémánt - 2 DVD
Blood Diamond
amerikai film 2006
kaland, thriller, dráma

A történet az 1990-es években, a polgárháború sújtotta Sierra Leonéban játszódik. Bár mind a két főszereplő, az ex-zsoldos, Danny Archer (Leonardo DiCaprio) és a mende származású halász, Solomon Vandy (Djimon Hounsou) afrikai, tapasztalataikban, sorsukban annyira különböznek egymástól, amennyire csak lehet. A film végére azonban sorsuk teljesen összefonódik egy rózsaszín gyémántnak köszönhetően.

Solomon, akit elválasztottak családjától, és arra kényszerítettek, hogy a gyémántmezőkön dolgozzon, egy nap különleges drágakövet talál, amit óriási kockázatot vállalva eldug. Tudja, ha elkapják, gondolkodás nélkül megölik. Ugyanakkor a gyémánt segítségével meg tudná menteni menekültként tengődő feleségét és lányait, és a gyermekkatonák sanyarú, kegyetlen életét élő fiát, Diát.

Archer, aki gyémánt- és fegyvercsempészet miatt börtönben ül, tudomást szerez Solomon elrejtett kincséről. Tudja, hogy egy életben csak egyszer kerülhet az ember kezébe egy ennyire értékes gyémánt - elég értékes ahhoz, hogy végre elhagyja a korrupt és véres Afrikát.
Maddy Bowen (Jennifer Connelly), a szép ideálokat kergető amerikai újságírónő azért utazik Sierra Leonéba, hogy leleplezze a véres gyémántok történetét, és bizonyítsa a gyémántipar vezetőinek bűnösségét, vagyis azt, hogy mindig a profitot választják a tisztesség helyett. Maddy Archert nézi ki magának, mint hírforrást, de elég hamar rá kell jönnie, hogy Archernek nagyobb szüksége van rá, mint fordítva.

Maddy segítségével Archer és Solomon nekivágnak egy nagyon veszélyes útnak, keresztül a lázadók uralta területeken. Archer azt reméli, hogy Solomon megtalálja az értékes rózsaszín gyémántot, Solomon pedig abban bízik, hogy ennél valami sokkal fontosabbat is megtalál: a fiát.

Szereplők:
Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly, Djimon Hounsou, Arnold Vosloo, Michael Sheen, Jimi Mistry, Stephen Collins
Rendező: Edward Zwick
Forgatókönyv: Charles Leavitt, C. Gaby Mitchell
Operatőr: Eduardo Serra
Vágó: Steven Rosenblum
Zene: James Newton Howard
Gyártó stúdió: Warner Bros.
Forgalmazza: Fórum Home Entertainment
Hivatalos honlap
Hossz: 138 perc

DVD Információk:
Hang: DD 5.1
Szinkronok: magyar, angol, cseh
Feliratok: magyar, angol, cseh, román
Kép: 2,35:1 (16:9)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel
Audiokommentár
Egyéb, Videoklip(ek)

IMDb: Blood Diamond

DVD Premier: 2007 május 24.
  • Ehhez a cikkhez: Véres gyémánt - 2 DVD jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek