Dráma: Che Guevara: A motoros naplójaMozifilmek
Argentína, 1952: két álmodozó fiatal, Ernesto Guevara (Gael García Bernal) és Alberto Granado (Rodrigo De la Serna) elhatározza, >>>
Che Guevara: A motoros naplója
The Motorcycle Diaries
amerikai-brit-argentin-német film

Argentína, 1952: két álmodozó fiatal, Ernesto Guevara (Gael García Bernal) és Alberto Granado (Rodrigo De la Serna) elhatározza, hogy két szemeszter között, a nyári szünetben felfedezi az igazi Latin-Amerikát. A hosszú hónapokig tartó, emberpróbáló kalandban mindkettejük világszemlélete megváltozik; észrevétlenül felnőnek, és megtalálják a helyüket a világban: Ernesto "Che" néven a dél-amerikai társadalmi forradalom élére áll.
Ernesto 23 éves orvostanhallgató, a 29 éves Alberto biokémikus. A romantikus kalandokat kedvelő barátok egy rozoga Norton 500-assal hagyják el Buenos Airest. Bár nyolchónapos utazásuk során a motor cserbenhagyja őket, nem adják fel - stoppolnak, és folytatják az útjukat. Az emberek révén, akikkel útközben találkoznak, más szemmel kezdik látni Latin-Amerikát, a változatos tájak is átformálják véleményüket a kontinensről. Eljutnak Machu Picchuba is, ahol a hatalmas romok és az inka örökség rendkívüli jelentősége mély benyomást gyakorol rájuk.
Amikor Peruba érkeznek, egy Amazonas-menti lepratelepre, mindketten megkérdőjelezik annak a fejlődő gazdasági rendszernek az értékét, amely olyan sokak számára sem jelent semmi haladást. A telepen szerzett tapasztalataik következtében etikai és politikai nézeteik is gyökerestől megváltoznak, ami erőteljesen meghatározza majd további életútjukat. A motoros naplója Alberto Granado és a később "El Che" néven ismertté vált férfi útinaplóján alapul Walter Salles (Központi pályaudvar, A nap mögött) rendezésében.
Hossz: 128 perc
Gyártó:
South Fork Pictures/FilmFour/Senator Film Produktion GmbH
Szereplők:
Gael García Bernal, Rodrigo De la Serna, Mía Maestro, Mercedes Morán, Jean Pierre Noher, Lucas Oro, Marina Glezer, Sofia Bertolotto, Ricardo Díaz Mourelle, Diego Giorzi
Rendezte:
Walter Salles
Forgatókönyv:
Che Guevara könyve nyomán José Rivera
Zene:
Gustavo Santaolalla
Forgalmazó:
Best Hollywood
Hivatalos honlap
Hazai honlap

Mozipremier: 2004 November 11.
  • Ehhez a cikkhez: Che Guevara: A motoros naplója jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmek