Filmek - mozi-dvd.hu

Kevin Costner egy sorozatgyilkos bőrében

Dátum: 2007. június 04. hétfő, 13:02
Rovat: Filmhírek
Kategória: Filmhír

Kevin Kostner sokat dolgozik manapság, hogy új filmjének, melynek címe "Mr Brooks", megfelelő hírverést csináljon. >>>

Kevin Costner egy sorozatgyilkos bőrébe bújik

Kevin Kostner sokat dolgozik manapság, hogy új filmjének, melynek címe "Mr Brooks", megfelelő hírverést csináljon.


Nem is csoda, mert ehhez a filmhez valószinűleg szügsége is lesz a nagy reklámra ahhoz, hogy rajongóival elfogadtassa a tőle eddig megszokott hős szerepektől, mint például a "Dances With Wolves" (Farkasokkal táncoló), "Wyatt Earp" és a "The Untouchables" (Az érintetlenek), stb., meglehetősen eltérő karaktert.
Earl Brook egy jól ismert iparmágnás, jótevő, közösségi vezető, kiváló férj és apa, ami eddig bele is illik Costner karakteri gyűrűjébe.

Viszont Mr Brooks e-mellett egy másik életet is él, egy undorítóan alávaló és gaz életet. Képzeletbeli vérszomjas alteregója (William Hurt) által vezérelve tökéletesen megszervezett kegyetlen gyilkosságokat követ el. Brooks "ellenfelét", a nyomozót a visszatérő Demi Moore alakítja.


Az 52 éves sztár, jelenleg göndör szőke hajjal, a tőle megszokott tip-top megjelenéssel, tíz évet nyugodtan letagadhat korából.
Arra a kérdésre, hogy miért választotta a "Mr Brooks"-ot, így válaszolt - "Nem szeretek olyan filmekre járni, amelyek sorozatgyilkosokról szólnak. Nagyon kényelmetlenül érzem magam tőlük. Ha olyan emberekkel beszélek, akik járnak ilyen filmekre, ők azt mondják, az adrenalin."

"Amikor elolvastam a "Mr Brooks" forgatókönyvét úgy éreztem, hogy ez eredeti amerikai. Úgy éreztem, hogy az írók igazán beletrafáltak egy igazán eredeti horrorisztikus életforma bemutatásába." A forgatókönyvet Bruce A. Evans és Raynold Gideon írta, és a filmet Evans rendezte.

A "Mr Brooks" befejezése után Costner (aki egyben társ-producer) szokásához híven egy évet szünetelt.
"Annyit dolgozom amennyit akarok" - mondta. "Mivel művészi karrierem második szakaszát élem, csak is bizonyos körülmények közt akarok dolgozni."
"Ha pihenni akarok, azt nem jelentem be, csak egyszerűen felszívódok. Olyankor hátradőlve írok, vagy fejlesztek. Azt hiszem körülbelül fele annyit dolgoztam életemben, mint más, kategoriám-beli kollégáim."


Kevin Costner munkával kapcsolatos szokásai talán abból erednek, hogy viszonylak későn lett ismert filmcsillag. Már huszas évei végét taposta mire első főszerepét megkapta a "Silverado"-ban. Előtte csupán jelentéktelen szerepeket kapott jelentéktelen filmekben, mint például a "Frances", és a nagy lehetőségét is elszalasztotta 1983-ban a "The Big Chill"-el.


A film egyébként nagyot ütött kiváló, emberi változásokkal kapcsolatos témájával. Egy valaha egymáshoz közelálló és gondtalan kamaszok csoportja évekkel később újra összetalálkozik miután egyik társuk elhalálozik. Sajnos Costnernek nem volt esélye élvezni a film sikerét, ugyanis épp ő volt az elhalálozott csapattag, és ráadásul szinte az összes vissza-emlékező jelenetet (melyekben bemutatkozhatott volna) kivágták a filmből. A rendező, Lawrence Kasdan viszont két évvel később kárpótolta őt a "Silverado" főszerepével, ami aztán felturbózta Costner karrierjét.


Megkérdezték Costnert, hogy mikor gondolt rá először, hogy színész legyen.
Azt mondta akkor történt, amikor 22 évesen a Los Angeles-től délre eső California State Fullerton-ban végezte tanulmányait. Az akkor jövőjére nézve bizonytalansággal teli srác úgy gondolta az lesz a legbölcsebb dolog, ha szerez egy üzleti diplomát.

"Ez tűnt a legpraktikusabbnak" - emlékszik vissza, "mert én egy nagyon praktikus családból származom. Ugyanakkor azt is éreztem, hogy meglehetősen színészi életet éltem. Azonban bármikor erre gondoltam, az jutott az eszembe: 'Ugyanmár, rendes munkát kell szerezned'".


Visszaemlékszik arra, hogy mennyire megnövekedett az adrenalin szintje amikor szerepet kapott az iskolai szindarabokban. Amikor esti iskolába járt, hallot egy Hollywood-i szinész meghallgatásról és jelentkezett. A meghallgatás nem sikerült, de az épületből kifelé menet meglátott az ablakban egy hirdetést: "Szinész oktatás".
"Befizettem egy estére" - mondta. "Az egy estéből két este lett, aztán három, és négy. Hirtelen észrevettem, hogy jó tanuló voltam, amit azelőtt nem mondhattam el magamról."

Fülig Jimmy


Mr Brooks (2007)
amerikai film
krimi, dráma, thriller

Rendező: Bruce A. Evans
Szereplők:
Kevin Costner, Demi Moore, Dane Cook, William Hurt, Marg Helgenberger, Danielle Panabaker, Jason Lewis
Gyártó Stúdió: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Hossz: 120 perc
Amerikai Mozipremier: 2007 Június 1.

IMDb
Hivatalos honlap