Filmek - mozi-dvd.hu

Candy

Dátum: 2007. június 19. kedd, 13:31
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Romantikus film
Candy, a gyönyörű fiatal festőnő (Abbie Cornish) halálosan beleszeret a fiatal költőbe, Danbe (Heath Ledger). Szerelmük mámorító, >>>
Candy
ausztrál film 2006
romantikus, dráma

Candy, a gyönyörű fiatal festőnő (Abbie Cornish) halálosan beleszeret a fiatal költőbe, Danbe (Heath Ledger). Szerelmük mámorító, maga a paradicsom, mintha az édenkertben lennének: egyetlen kérdés vet árnyékot boldogságukra: miként tudnák fokozni és mérhetetlenné tenni gyönyörüket? A heroinban találják meg a választ: a határtalanság és korlátlan gyönyörök kulcsát. Közös jövőjük legyőzhetetlen.

Hamarosan azonban kifogynak készleteikből, nem lesz mit a zaciba vinni. Dan hagyja, hogy Candy áruba bocsássa testét; és innentől alig észrevehetően sodródnak az Édenből kivezető út felé. Ismételt révületükben szerelmük megújul és elhatározzák, hogy örök hűséget fogadnak egymásnak. Összeházasodnak. A nagy eseményt kábult napok boldogsága követi. Candy szülei kétségbeesnek. Nézik, ahogy lányuk egyre lejjebb csúszik valamiben, amit képtelenek megérteni.

Ahogy telik-múlik az idő, a függőség egyre szorosabb szövetségbe fonja Candyt és Dant, egymás iránti elkötelezettségük mélyül. Megbéklyózza őket a szerelem és a drog dupla köteléke. Casper, mindkettőjük jó barátja, tisztán látja, min mennek keresztül. Éleslátása azonban nem sokat segít rajtuk, hisz Casper az egyik legrafináltabb drogdíler, akit hátán hordott a föld - és nem mellékesen, szintén függő.

Házasságuk örvénylése átformálja Candy gondolatait. A szertefoszlott álmok miatti haragja ékként fúródik szerelmükbe. Maga mögött hagyva a káoszt elvonókúrára megy. A különválás megalázó Dan számára. Távol kerülve mindattól, amit szeret, újra felfedezi a tisztaságot. Ő is megérti, ahogy Candy is, hogy esélyt kaptak az újjászületésre.


Szereplők:
Heath Ledger, Geoffrey Rush, Abbie Cornish, Garry McDonald, Tom Budge
Rendező: Neil Armfield
Forgalmazza: Budapest Film
Korhatár: 16 éven felülieknek
Hossz: 108 perc


Hazai Mozipremier: 2007. július 12.