Akció-fantasy: A Fantasztikus Négyes - KritikaDVD kritika
"A Fantasztikus Négyes" rendezője azt nyilatkozta a "Rise Of The Silver Surfer"-ről az első részhez viszonyítva, hogy olyan, >>>
A Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazó
Fantastic Four: Rise Of The Silver Surfer

"A Fantasztikus Négyes" rendezője (Tim Stary) azt nyilatkozta a "Rise Of The Silver Surfer"-ről az első részhez viszonyítva, hogy olyan, mint a "Birodalom visszavág" a "Csillagok Háborúja", csak sötétebb.

Viszont még legsötétebb énjében is ez a feljavított folytatás megtartotta humorérzékét, ami határozottan a gyermek-barát kategóriába sorolja.
Mivel a karakterekkel már megismerkedtünk az első részben, így a történet minden időhúzás nélkül akcióval kezdődik , ahogy az "Ezüst Utazó" egy másik naprendszer bolygólya elpusztítása után a Föld velé veszi útját, hogy ott még látványosabb pusztítást végezzen.


Óceánok fagynak be, Egyiptom hótakarót kap és egész Los Angeles áramkieséstől szenved amint az "Ezüst Utazó" elsöpör felettük.

Eközben a "Fantasztikus Négyes" Mr Fantastic, alias Ioan Gruffudd (Reed Richards) és a Láthatatlan nő, alias Sue Storm (Jessica Alba) közelgő esküvője előkészületeivel van elfoglalva, amelyet persze sutba vág az "Utazó" megjelenése és annak következményei.

Csupán nyolc nappal a világvége előtt minden erejükkel, összefogva az amerikai hadsereggel és a reinkarnálódott ellenséggel Dr Boom-mal (Julian McMahon) próbálnak annak beteljesedése megakadályozására megoldást találni.


A film nagy részében a "Rise Of The Silver Surfer" a legtöbb más képregény-filmekhez viszonyított kisebb kaliberének megfelelően viszonylag nyálas tartalmat produkál.
Egyrészt McMahon Doom-ja egyszerre ellenséges és bizarr, főleg amikor a Fantasztikus Négyes-sel beszél, másrészt pedig néhány beépített geg túlfűtöttnek tűnik (kiváltképp Chris Evan emberi fáklyája :).


Azért találhatunk benne néhány "Hűha!" faktort is, például figyelembe véve az "Ezüst utazó jeleneteit, azt hiszem minta-példát állít a filmbeli CGI jelenetek kidolgozásának minőségével. Az “Ezüst Utazó” egyébként Dough Jones testének, Laurence Fishburn hangjának és sok-sok digitális effektusnak a jól sikerült ötvözete.

Mindenek ellenére akármilyen keményen is próbálkozik a "Fantasztikus Négyes", nem sikerült különlegesre.

Sajnos egyik szereplőnek sem könnyítette meg a dolgát a pehelysúlyú forgatókönyv amely igencsak kevés kibontakozásra ad esélyt civódáson, viccelődésen és a helyzet komolyságának lekicsinylő megítélésén kívül.


Akadnak a filmben politikai célzatú jelenetek is(mint például az amerikai hadseregnek címzett néhány gyenge kínzásos jelenet), vagy utalások a környezetvédelmi problémákra, ezek hatását viszont eltompítja az az erős szándék, hogy a film light-os maradjon.
Sajnos még a nagy finálénál sem sikerült elérni azt a bizonyos érzelmi rúgást amit a közönség kapni szeret.


Mindent egybevetve a ha nem várunk a filmtől mondanivalót, úgy kellemes szórakozást nyújt majd kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az "Ezüst utazó" karakterének vagánysága biztosan megt fogja tölteni a mozipénztárak kasszáját.

Fülig Jimmy

Hazai Mozipremier: 2007 Július 19.

  • Ehhez a cikkhez: A Fantasztikus Négyes - Kritika jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekDVD kritikaMozipremierekMozifilmek