Filmek - mozi-dvd.hu

Captivity

Dátum: 2007. június 23. szombat, 08:01
Rovat: Filmhírek
Kategória: Horror film
Halál, gonoszság és kínzás - ez a mai horror divat. Nem is csoda, hogy egy olyan film, mint a "Captivity" megtölti a mozikat. >>>

Captivity

Halál, gonoszság és kínzás - ez a mai horror divat. Nem is csoda, hogy egy olyan film, mint a "Captivity" megtölti a mozikat.


A film lényegtelen és nevetséges természetét figyelembe véve viszont Roland Joffé rendező jelenléte meglepő, aki többek közt olyan filmeket mondhat magáénak, mint a "The Killing Fields" és a "The Mission".

Elisha Cuthbert alakítja "Jennifer Tree"-t, a sikeres modellt, akit egy New York-i jótékonysági rendezvényen bedrogoznak és elrabolnak. Egy föld alatti cellában tér magához, ahol betegelméjű elrablója különféle életveszélyes kínzások sorozatának veti alá. Cuthbert a szabadulás halvány esélyét növelni akarván összefog a mellette levő cellában raboskodó személlyel.

Captivity

Captivity

A film elején a "Captivity"-t talán valahova a "Se7en" (Hetedik) pszichológiai terrorja és a szélsőségesen vérengzős "Saw" (Fűrész) közé sorolnánk, ám ahogy a film folytatódik a reménytelenül kitalált fordulatok amelyeket többségében már kilóméterekről előre lehet látni ezeket az esélyeket teljesen szétfoszlatják.


Captivity

Tehát, ami pozitív értelemben undorítóan és igazán sokkolóan kezdődik, később hisztérikusba és nevetségesen túlkomplikáltba megy át.

Cuthbert olyan kegyetlenségből fakadó szenvedéseken megy át a filmvásznon, mint talán még senki más ezelőtt, valahogy mégsem sikerül neki érzelmi szinten lekötni a közönséget, fogvatartója pedig bágyadt

árnyékbahúzódása mellett semmiféle motivációval nem rendelkezik, s ennek egyszerűen nincs értelme.

Egyesek szerint a "Captivity" mondanivalója megpróbálja megpengetni a hiúság és a fogyasztásorientáció húrjait ez viszont szertefoszlik a

Captivity

könyörtelen vérengzés és a lehetetlen fordulatok folytán.

Ami marad, az egy horrorfilm, amely megpróbálja az undor határát olyan messzire kitolni amennyire csak lehet.
Az egyik jelenetben például a hősnővel fogvatartója egy előző áldozatai külömböző testrészeiből készített koktélt itat.


A végeredmény tehát: Ha csak valaki nincs kimondottan rákattanva a kegyetlen és undorító jelenetekre, akkor az a "Captivity"-t kényszerből nézi végig és keserű szájízzel távozik a moziból.

Fülig Jimmy


Captivity
amerikai film 2007
horror, thriller, pszichothriller

Rendező: Roland Joffé
Szereplők: Elisha Cuthbert, Daniel Gillies, Pruitt Taylor Vince, Laz Alonso, Michael Harney, Rebekah Ryan
Gyártó Stúdió: After Dark Film

Hivatalos honlap
IMDB
Trailer

Amerikai Mozipremier: 2007 Június 22.
Captivity