Filmhír: Evan, a Minden6ó - Evan AlmightyDVD kritika
Jim Carrey 2003-as "Minden6ó" (Bruce Almighty) című nagysikerű komédiájának folytatása, az "Evan a Minden6ó" (Evan Almighty), >>>

Evan a Minden6ó - Evan Almighty

Jim Carrey 2003-as "Minden6ó" (Bruce Almighty) című nagysikerű komédiájának folytatása, az "Evan, a Minden6ó" (Evan Almighty), minden idők legnagyobb költségvetésű komédiája lett.

A pletykák szerint több, mint 175 millió dollárba került, ígyhát nem csoda ha a Universal nagy elvárásokat támasztott a film bevételével kapcsolatban. Viszont a hatalmas konkurencia és a jónak nem éppen nevezhető kiritikák miatt az "Evan a Minden6ó" nyitása nem volt olyan mennyei, mint amilyenre számítottak.


A film folytatja a Steve Carell által alakított Evan Baxter (a tudósító az első filmből) viszontagságos életútját amint beválasztják őt a kongresszusba és új, úri házba költözik. Evan-t, aki állandó önkontrol segítségével vigyáz kifinomult image-ére természetesen újra megkörnyékezi az "Úr" (akit újra Morgan Freeman alakít), hogy szent küldetését véghez vigye, ami nem más, minthogy építsen egy bárkát, mivel egy hatalmas vízözön veszélye fenyegeti a világot.

A küldetés végrehajtása természetesen nem lesz olyan egyszerű, mint ahogy azt Evan elképzeli, egyrészt családja zavara miatt, akik nem tudják eldönteni, hogy Evan csak egy középkorú férfi krízisén esik éppen keresztül, vagy pedig tényleg egy bibliai erőkkel megáldott személy - másrészt pedig a kongresszus többi tagja meg van róla győződve, hogy teljesen megbolondult.

Mondani sem kell, hogy a film tele van állatokkal és Carell szórakoztató grimaszaival, de sajnos ez sem győzte meg a kritikusokat arról, hogy a film megéri a pénzét. A kritikák többnyire negatívak voltak és a forgalmazó szinte biztos, hogy ennek könyvelheti el a film június 22-i merikai premierhetének meglepően gyenge bevételét.


Az "Evan a Minden6ó" elérte ugyan a toplista első helyét, viszont a 32 millió dolláros bevétel kb 10 millióval a remélt összeg alatt volt, és 35.8 millió dollárral kevesebb, mint a "Minden6ó" (Bruce Almighty) premierheti bevétele 2003-ban.
Sőt, mi több, a film alulteljesítése még égbekiáltóbb volt annak a fényében, hogy a második helyet az Amerikában jelenleg

végbemenő horror-ellenes divat ellenére az "1408" című pszicho-thriller vitte el egy egészséges 20.2 milliós summával.

Az utolsó jól nyitó horrorfilm Amerikában a "Saw III" (Fűrész 3) volt, amely tavaly októberben 33.6 milliót vágott zsebre a nyitóhétvégén.

Itt egy kis ízelítő abból, hogy milyen kritikát is kapott az "Evan a Minden6ó":

The Chicago Sun-Times - Az "Evan Almighty" egy papírvékony állítólagos komédia, amely bibliai események kifigurázása útján próbál meg nevettetni és emellett semmiféle spirituális üzenettel nem rendelkezik. Olyan rossz, hogy alig bírtam visszatartani magam attól, hogy a képernyőhöz vágjam a koffeines italomat.

Variety - Az "Evan Almighty" problémája a méretekben rejlik. Míg a film egy mindent elsöprő árral fenyeget, addig csupán a nevetés morzsáit tudja előcsalni a nézőkből, nembeszélve a varázslatos hatás hiányáról..

Hollywood Reporter - Az efajta komédiák ütőereje a kiszámíthatatlan poénos fordulatok sokasága, ebben a filmben pedig miután a kerék beindul, már semmi sem marad kiszámíthatatlan.


Rolling Stone - A szégyenletesen gyermeteg, álszent és minden tiszteletet kigúnyoló "Evan Almighty" minden idők legdrágább Hollywood-i komédiája. A probléma? Egyáltalán nem annyira vicces.

Hát, ez a profi értékelés, de em egy film volt már amit a kritikusok lehúztak és mégis tetszett a közönségnek, úgyhogy én azt javaslom, hogy döntse el mindenki maga, hogy a világ legdrágább komédiája megéri-e a mozijegy árát vagy sem...

Fülig Jimmy

  • Ehhez a cikkhez: Evan, a Minden6ó - Evan Almighty jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 3 Átlagolt érték: 3.33
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekDVD kritikaMozipremierekFilmhírekMozifilmek