Mozifilmek
Az 1000 halott háza (House of 1000 Corpses)
A történet a zsáner egyik közkedvelt fogásával indít: négy fiatal egy autóval Mindszentek éjszakáján hazafelé tart. Odakint tombol az ítéletidő, az üzemanyag pedig fogyóban.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Az 1000 halott háza

House of 1000 Corpses

amerikai film (2003)
horror
18 éven aluliak számára nem ajánlott!
A White Zombie nevű rockzenei formáció felbomlása után a vezéregyéniség, Rob Zombie szólókarrierbe kezdett. Pályája során több, saját készítésű videoklippel is bizonyította, hogy nagy rajongója a horror műfajnak, és sikerült addig mozgolódnia, míg elkészíthette rendezői debütációját.

A történet a zsáner egyik közkedvelt fogásával indít: négy fiatal egy autóval Mindszentek éjszakáján hazafelé tart. Odakint tombol az ítéletidő, az üzemanyag pedig fogyóban. Hőseink a horrorkarnevállal és az igényes csibefalatokkal kombinált benzinkútnál tesznek egy kis pihenőt.

Itt megismerkednek a kiszolgáló üzemegység operátorával, a mocskos szájú Spaulding kapitánnyal (akit bohócsminkje mellett a kiváló magyar szinkron tesz emlékezetessé). A srácok beülnek egy körre a kézi hajtású szellemvasútba, majd az ott látottak és hallottak után ráharapnak Sátán doktor legendájára, akit sötét üzelmei miatt felköltöttek a jobb érzésű polgárok. A fiatalok fel akarják keresni a fát, amire felakasztották a bomlott elméjű medikust (és ahonnan a legenda szerint eltűnt a holtteste). Sapulding rajzol nekik egy térképet, majd szélnek ereszti őket. A kóklerek felvesznek egy szőke bombázót (Rob Zombie felesége, Sheri Moon), aki a viharban a földút szélén stoppol és ami ezután következik, azt már láthattuk a Texasi láncfűrészes mészárlás című eposzban.
Bár csak azt mondhatnám, hogy az 1000 halott háza bizony egy ígéretes rendezői karrier kezdete, de nem így van. A majdnem két tucatnyi horrorfilmes utalással, stílusjeggyel és adaptációval, Rob Zombie nem tesz mást, mint becsülettel felmondja a leckét: lám mennyire otthon vagyok a témában. Talán majd a folytatás... mert már az is készül!
Az 1000 halott háza (House of 1000 Corpses) 2003
Az 1000 halott háza (House of 1000 Corpses) poszter
Szereplők: Sid Haig, William Bassett, Karen Black, Erin Daniels, Joe Dobbs III, Judith Drake, Dennis Fimple, Gregg Gibbs, Walton Goggins, Chris Hardwick, Ken Johnson, Jennifer Jostyn, Irwin Keyes, Matthew McGrory, Jake McKinnon, Sheri Moon Zombie
Rendező: Rob Zombie
Forgatókönyv: Rob Zombie
Operatőr: Alex Poppas, Tom Richmond
Vágó: Kathryn Himoff, Robert K. Lambert, Sean K. Lambert
Zene: Scott Humphrey, Rob Zombie
Látványtervező: Gregg Gibbs
Jelmez, kosztüm: Amanda Friedland
Producer: Andy Gould
Stúdió: Spectacle Entertainment Group, Universal Pictures
Forgalmazó: InterCom
Hossz: 79 perc
Korhatár: 18 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2004 november 11. (vhs)

Az 1000 halott háza (House of 1000 Corpses) hivatalos angol nyelvű előzetes

Hasonló filmek

  • Ehhez a cikkhez: Az 1000 halott háza jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 7 Átlagolt érték: 3.71
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek