Filmek - mozi-dvd.hu

Flandria

Dátum: 2007. augusztus 04. szombat, 13:41
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Háborús film
Flandria. Demester ideje egy részét a farmján tölti, másik részében pedig Barbe-bal, gyermekkori barátjával sétálgat. >>>
Flandria
Flandres/Flanders
francia film 2006
háborús, dráma

Flandria. Demester ideje egy részét a farmján tölti, másik részében pedig Barbe-bal, gyermekkori barátjával sétálgat. Titokban szerelmes a lányba, szenved is ettől, de beéri azzal a kevéssel, amit a lány adni képes. Számos kortársával együtt, Demestert egy távoli országba viszik, hogy harcoljon egy háborúban. Az embertelenség, a bajtársiasság és a félelem katonát farag Demesterből. Ahogy telnek múlnak az évszakok, Barbe magányosan és egyre sorvadva várja, hogy a katona hazatérjen. Demester visszatér, de ismét meg kell tanulnia, hogyan legyen katona helyett ember.

Bruno Dumont Flandriája észak-franciaországi fiatal gazdálkodók lumpen életének megjelenítésével kezdődik, különös tekintettel azok állatias hozzáĂĽllására a szexualitáshoz és a munkához. A film cselekménye ezt követően egy meg nem nevezett közel-keleti háború kellős közepébe taszítja őket.
Flandria

Flandria
A Dumont stílusára oly jellemző, kegyetlen erőszakot és aprólékosan részletezett szexet ábrázoló, hosszú beállításokban rögzített jelenetek a művet az elképzelhető legprovokatívabb és legrendkívülibb háborús filmmé teszik.

Díjak és jelölések:
Cannes (2006) - Zsűri Nagydíja: Bruno Dumont

Szereplők: Samuel Boidin, Adélaide Leroux, Henry Cretel
Rendező: Dumont Bruno
Operatőr: Yves Cape
Forgalmazza: Cirko Film - Másképp Alapítvány
Korhatár: 16 éven felülieknek
Hossz: 90 perc

Hivatalos honlap
IMDb

Hazai Mozipremier: 2007. október 18.