Dráma: TidelandMozifilmek
A tízéves Jeliza-Rose kábítószerfüggő szülei nem sokat törődnek lányukkal. Nem csoda, hogy a kislány saját képzeletvilágába menekül, >>>
Tideland
kanadai, angol 2005
dráma

A tízéves Jeliza-Rose kábítószerfüggő szülei nem sokat törődnek lányukkal. Nem csoda, hogy a kislány saját képzeletvilágába menekül, ahol legjobb barátai azok a babafejek, amiket testükről leszedve ujjbábként használ. Miután Jeliza-Rose anyja heroin-túladagolásban meghal, az apja vidékre utazik vele, a nagymama egykori birtokára.
A semmi közepén álló lepusztult ház megtelik a kislány fantáziája teremtette lényekkel, szellemekkel. Eközben az apja újra belövi magát, ám erről az útjáról már nehéz a visszatérés.
A kislány pedig megismerkedik szomszédaival: a félszemű Dell-el, aki a gyerek világában kétségtelenül maga a boszorkány; valamint Dickens-szel, Dell féleszű öccsével, akit Jeliza-Rose a saját férjének képzel.
Tideland

Tideland

A Mitch Cullin kult-regényéből készült film egy kegyetlen és bizarr körülmények között élő kislány világát tárja elénk, ahol a gyermeki fantázia a saját törvényei szerint küzd a túlélésért. Alíz ezúttal nem Csodaországban, hanem a Pszicho díszletei között sétál.

Szereplők: Jodelle Ferland, Janet McTeer, Brendan Fletcher, Jennifer Tilly, Jeff Bridges, Dylan Taylor, Wendy Anderson, Sally Crooks, Wendy Anderson
Rendező: Terry Gilliam
Író: Mitch Cullin
Operatőr: Nicola Pecorini
Forgalmazza: Cirko Film - Másképp Alapítvány
Korhatár: 16 éven felülieknek
Hossz: 110 perc

Hivatalos honlap
IMDb

Hazai Mozipremier: 2007. szeptember 6.
Tideland
Tideland - Filmelőzetes

  • Ehhez a cikkhez: Tideland jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek