Magyar film: FarkasMozifilmek
A film hőse egykor jobb napokat látott szibériai férfi, aki a szovjet időkben valószínűleg komolyabb beosztású helyi vezető volt. >>>
Farkas
magyar film 2006
dráma, kisjátékfilm

A film hőse egykor jobb napokat látott szibériai férfi, aki a szovjet időkben valószínűleg komolyabb beosztású helyi vezető volt.
Jelenlegi foglalkozását tekintve: problémamegoldó.
A helyiek azonban sámánként tisztelik, aki mindenféle rontás ellen eredményesen veszi fel a harcot. Óriási élettapasztalatának és különleges rejtett tulajdonságainak, belső energiáinak és misztikus erejének köszönhetően az élet minden területén képes megszüntetni a bajokat. Állítólag még az állatok nyelvén is szót ért.
Farkas

A kis szibériai település egész élete a rénszarvastenyésztéstől függ…
Az új idők eljövetelével szinte egy időben, a farkasok gonosz módon kezdtek el viselkedni. A szarvascsordákat úgy tizedelik meg, hogy az állatokat nem gyilkolják le és nem falják fel, csak kiszívják a vérüket és otthagyják… A lakosság már mindent megpróbált, de hiába az áldozathozatal, az őrzés, az ősi módszerek, a vérengző fenevad nem kerüli el nyájaikat…

Az elkeseredett pásztorok már csak az élő legendában reménykednek. Segítségül hívják a sámánok leszármazottjának tartott Nyikolajt, aki hamarosan meg is érkezik. Jelenléte felkavarja a szinte érintetlen pásztortársadalom világát. A félelmetes hírű férfi pedig elindul a tajgába, hogy levegye a rontást a jávorszarvasok ezreiről és visszaállítsa a megszokott rendet, amelyet az évezredek alakítottak ki ezen a különös vidéken.

A Farkas igazi élmény a különleges helyeket felfedezni vágyók számára.
Az itthon kevéssé ismert, egzotikus szibériai népek hit és hiedelemvilága, a felfedezetlen környezet, a helyi hétköznapok európai szemnek vágyottan természet közeli, de ugyanakkor félelmetesnek tűnő ezoterikus mágiája egyszerre jelenik meg Tóth Tamás legújabb filmjében.


Farkas

Szereplők: Alekszandr Basirov, Vlagyimir Merov
Rendező: Tóth Tamás, Alekszandr Basirov
Narrátor: Végvári Tamás
Operatőr: Vlagyimir Briljakov
Zene: Krulik Zoltán, Makám
Gyártó: My Film
Támogató: Magyar Mozgókép Közalapítvány
Forgalmazza: Hugarotop
Korhatár: 12 éven felülieknek
Hossz: 72 perc

Hazai Mozipremier: 2007. szeptember 20.

Tóth Tamás (1966)
Filmográfia

Rio (1987)
Őrült és angyal (1990)
Vasisten gyermekei (1993)
A KGB alkonya (1995)
Birodalmi helytartók (1996)
Natasa (1997)
Anarchisták (2000)
Konyha (2003)
Rinaldo (2004)
Kornél (2004)
Farkas (2006)
  • Ehhez a cikkhez: Farkas jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek