Magyar film: A Nap utcai fiúkMozifilmek
Az 1956-os forradalom emblematikus mozzanata az úgy nevezett „pesti srácok” harca, akik puszta kézzel szálltak >>>
A Nap utcai fiúk
magyar film 2007
dráma, történelmi

Az 1956-os forradalom emblematikus mozzanata az úgy nevezett „pesti srácok” harca, akik puszta kézzel szálltak szembe a világhatalom páncélosaival.

A történet 1956 október 23-án kezdődik és 1956 november 4-én ér véget. Juli Totyával jár, de Gábort is szereti, hármójuk története fordulatosan alakul a mozgalmas napokban.
Pesterzsébeti fiatalok egy csoportja focizik a Határ út menti grundon. Juli, a kalauzlány hozza a hírt, hogy a városban tűntetés van. Egyedül Gábor tart Julival és együtt vesznek részt a forradalmi eseményekben.
Hajnalban a fiúkra rálőnek a bevonuló oroszok és akkor elhatározzák, hogy bemennek a városba és bekapcsolódnak a harcokba. Totya vezetésével fegyvert szereznek és barikádot építenek egy kis mozi körül. „Ezt a sarkot megvédjük” – mondják.
Csak kézi fegyvereik és benzines palackjaik vannak, de eredményesen veszik fel a harcot a benyomuló szovjet harckocsikkal. Bázisukat a fiatalok a békésebb napokban sem hagyják el és november 4-én hősiesen szállnak szembe a nagy túlerővel visszatérő ellenséggel.

Szereplők:
Czecző Sándor, Bárnai Péter, Gáspár Kata, Djoko Rosic, Gáspár Sándor, Andorai Péter, Bán János, Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Szőke András
Rendező: Szomjas György
Író: Kertész Ákos
Forgatókönyv:
Szomjas György, Kertész Ákos, Heller Gábor
Operatőr: Grunwalsky Ferenc
Gyártó: RF Produkciós Kft.
Forgalmazza: Hungaricom
Hossz: 89 perc

Hazai mozipremier: 2007. október 18.
  • Ehhez a cikkhez: A Nap utcai fiúk jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek