Filmek - mozi-dvd.hu

Taxisofőr - Extra változat (2 DVD)

Dátum: 2007. szeptember 13. csütörtök, 11:33
Rovat: DVD filmek
Kategória: Thriller
Travis taxisofőrként keresi a kenyerét, és naponta szembesül New York mocskával, az alvilággal, a nyomornegyedek >>>
Taxisofőr - Extra változat (2 DVD)
Taxi Driver
amerikai film 1976
thriller, dráma

Travis taxisofőrként keresi a kenyerét, és naponta szembesül New York mocskával, az alvilággal, a nyomornegyedek reménytelenségével, az utcalányok kiszolgáltatottságával. Számára ez a város maga a Pokol, a bűn eredendő fészke, ami csak arra vár, hogy valaki alaposan megtisztítsa a Gonosztól.
Travis magánélete is kész katasztrófa - képtelen megtalálni a megfelelő hangot a nőkkel: kizárólag elutasításra talál. A férfi elméje lassan teljesen megbomlik - már tisztán látja, mit kell tennie, már tudja, hogy az ő feladata rendet teremteni a városban. Fegyvert szerez, leborotválja a haját, és elindul igazságot szolgáltatni...

A véres jelenetektől sem mentes pszichológiai thriller alapműnek számít a műfajban.
Scorsese zseniális, négy Oscar-díjra jelölt filmjét az eredeti történeten kívül Robert De Niro felejthetetlen alakítása emeli a valaha készült legjobb filmek képzeletbeli páholyába! A szereplők között felbukkan a fiatal Jodie Foster és A simlis és a szende sorozat női főszereplője, Cybill Shepherd is.

Érdekességek:

Ronald Reagan merénylője azt állította, hogy tettével imponálni szeretett volna Jodie Fosternek, akárcsak Travis a Taxisofőrben. Foster - éppen emiatt - hosszú ideig nem volt hajlandó nyilatkozni a filmről és szerepéről. Hallgatását most, a DVD-változathoz készült dokumentumfilmben töri csak meg.
A forgatás előtt De Niro egy hónapon keresztül valódi taxisofőrökkel járta a várost, hogy tapasztalatot gyűjtsön, Harvey Keitel pedig igazi stricikkel cserélt eszmét!


Szereplők:
Robert De Niro, Jodie Foster, Harvey Keitel, Cybill Shepherd, Peter Boyle, Albert Brooks
Rendező: Martin Scorsese
Forgalmazza: Fórum home Entertainment
Hossz: 109 perc

DVD Információk:
Hang: Mono, Stereo, DD 5.1
Szinkronok: magyar, angol, cseh, lengyel
Feliratok: magyar, angol, arab, bolgár, cseh, dán, finn, görög, héber, horvát, izlandi, lengyel, norvég, svéd, szlovén, török
Kép: 1.85:1 (16:9)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Közvetlen jelenetválasztás
Werkfilm (így készült...)
Audiokommentár(ok)
Képgaléria
Interjúk

DVD Premier: 2007 szeptember 4.