Történelmi film: Elizabeth: Az aranykorMozifilmek

1585-öt írunk, és az immár csaknem három évtizede uralkodó I. Erzsébet királynő trónjáért továbbra is folyik a harc, Anglia vallási >>>
Elizabeth: Az aranykor
Elizabeth: The Golden Age
angol film 2007
történelmi, dráma

1585-öt írunk, és az immár csaknem három évtizede uralkodó I. Erzsébet királynő trónjáért továbbra is folyik a harc, Anglia vallási vérfürdő helyszíne, és a családi ármánykodások is örökös veszélyt jelentenek. Egy csatornával arrébb a fundamentalista katolicizmus pusztító szele söpör végig a XVI. századi Európán, melynek kulcsfigurája II. Fülöp spanyol király.
A római egyház támogatásával és az inkvizícióval felfegyverkezve Fülöp erős hadserege és hatalmas armadája fenyegeti a királynőt és a hazát.
A sötét és istenfélő király eltökélt szándéka, hogy letaszítja a trónról a protestáns "eretneket", és visszaadja Angliát a dicső római katolikus egyháznak.
Erzsébet háborúra készül, hogy megvédje birodalmát, és Sir Raleigh iránt érzett szerelme váratlanul sebezhetővé teszi.


Raleigh nem nemes, és tiltott a királynő számára, aki felesküdött, hogy testével-lelkével a hazáját szolgálja. Mivel szenvedélyét el kell fojtatnia, Erzsébet kedvenc udvarhölgyét, Besst bátorítja arra, hogy barátkozzék össze Raleigh-vel, és tartsa őt az udvar közelében.
Ám ennek a stratégiának az lesz az eredménye, hogy Erzsébet óhatatlanul tanúja lesz a bimbózó románcnak.
A királynő a magával ragadó, kalandor lelkű Raleigh-ben nem csak méltó intellektuális és lelki társat lát, hanem a távoli tájak, a felfedezetlen földgolyó és a végtelen szabadság hírnökét is.
Mikor Erzsébet külhonba távozik, hű tanácsadója, Sir Francis Walsingham leleplez egy összeesküvést, amelybe belebukhatott volna a trón is.

Ám az árulók megbüntetésével akaratlanul egy olyan folyamatot indít be, amely a pusztulásba taszíthatja Angliát.


Az Oscar-díjas Cate Blanchett visszatér abban a szerepben, melynek köszönhetően egy csapásra sztár lett a hétszeres Oscar-jelölt Elizabethben. Az Elizabeth: Az aranykor nagyszabású, lenyűgöző történet egy izgalmas korról és egy rendkívüli asszonyról, aki harcol a szerelemért, küzd ellenségeivel, és biztosítani próbálja hatalmát és helyét a nyugati világ imádott ikonjaként.

Szereplők: Cate Blanchett, Geoffrey Rush, Cate Blanchett, Clive Owen, Abbie Cornish
Rendező: Shekhar Kapur
Forgatókönyv: Michael Hirst, William Nicholson
Gyártó stúdió: Universal Pictures
Forgalmazza: UIP-Duna
Hossz: 114 perc

IMDb
Hivatalos honlap

Hazai Mozipremier: 2007. november 22.

Elizabeth: Az aranykor - Filmelőzetes

  • Ehhez a cikkhez: Elizabeth: Az aranykor jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek