Életrajz: Mondd, testvér!Mozifilmek
A hatvanas évek Washingtonjában a kisebbségek szociális öntudatra ébredése és a soul zene elterjedése egybeesett, >>>
Mondd, testvér!
Talk To Me
amerikai film 2007
életrajzi, dráma

A hatvanas évek Washingtonjában a kisebbségek szociális öntudatra ébredése és a soul zene elterjedése egybeesett, és mindez csodálatos vibrálást eredményezett a levegőben. Ezt használta ki Petey az önkifejezés egy sajátos módjára. Barátnője, az eltántoríthatatlan Vernell Watson (Taraji P. Henson) segítségével műsorvezető lett a WOL-AM csatornán, ahol programigazgatójával, Dewey Hughes-szal (a kétszeres Golden Globe-jelölt Chiwetel Ejiofor) karöltve forradalmi műsort hoznak létre akkora sikerrel, hogy Petey népszerűsége gyorsan túlszárnyalta még a legnagyobb példaképeiét is.

Petey nemcsak a zenének, hanem az igazságot folyton kereső szókimondásának is köszönhette sikerét, és még a rádió tulajdonosával is vállalta a konfliktusokat az igazáért.Ő lesz Amerika új hangja, aki kendőzetlenül beszél a faji különbségekről és a politikáról egyenesen az emberekhez. Az ő lenyűgöző élettörténetét meséli el ez a film.
A hetvenes években két Emmy-díjat is nyert, és olyan rádiós legendák mondták őt példaképüknek, mint Howard Stern. Élete utolsó éveiben Petey szorosabban kezdett kötődni a valláshoz és végre az italt is teljesen le tudta tenni. 1984 januárjában vittel el őt a rák. Több, mint tízezren rótták le a tiszteletüket a temetésén, ami így Washington történetében a legnagyobb olyan temetési ceremónia volt, ahol nem politikust temettek.
Az Oscar-jelölt Don Cheadle (Hotel Ruanda, Ocean's trilógia) személyesíti meg a nagy vásznon az egyetlen igazi Ralph Waldo "Petey" Greene Jr.-t a Mondd, testvér!-ben, méghozzá viccesen, drámaian, inspirálóan, de mindenekelőtt hűen a valósághoz.

Szereplők:
Don Cheadle, Chiwetel Ejiofor, Mike Epps, Martin Sheen, Cedric the Entertainer
Rendező: Kasi Lemmons
Forgatókönyv:
Michael Genet és Rick Famuyiwa
Operatőr: Stéphane Fontaine
Vágó: Terilyn A. Shropshire
Zene: Terence Blanchard
Forgalmazza: Fórum Hungary
Hossz: 118 perc

Hivatalos honlap

Hazai mozipremier: 2007. november 15.
  • Ehhez a cikkhez: Mondd, testvér! jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek