Magyar film: Boldog új életMozifilmek
Napjaink egy névtelen városában játszódik a történet, névtelen szereplőkkel. Meghatározhatatlan idő, üres, elhagyott terek és alagutak, >>>
Boldog új élet
magyar film 2007
dráma

Napjaink egy névtelen városában játszódik a történet, névtelen szereplőkkel. Meghatározhatatlan idő, üres, elhagyott terek és alagutak, személytelen városrészek, külvárosi miliő. A szociális periféria disztelen kellékei.

Itt él főszereplőnk egyedül, egy lakótelepi lakásban. Ő roma, nevelőotthonban nőtt fel, szüleit nem ismeri. A világról és annak szabályszerűségéről szinte semmit se tud. Vágyai az irreális és a vegetatív célok közt ingáznak. A valakihez tartozás vágya nagyon erősen él benne, annak türelmes kialakítása azonban nehézséget okoz neki. Kevés barátja van akik megértenek valamit az ő kósza létezéséből.

Egy napon volt utógondozójától kap egy különleges ajándékot. Megkapja azt a dossziét, ami a gyerekkort feldolgozó aktákat tartalmazza. Ezek a dokumentumok talán reményt adhatnak ahhoz, hogy újraértelmezhesse saját, gyerekkorában félbemaradt életét.

Bogdán Árpád önéletrajzi ihletésű első nagyjátékfilmje.

Szereplők:
Orsós Lajos, Gőczi Michaela, Kovács Zsolt, Szilvási István, Tzafetás Roland, Daróczi Ágnes, Kursinszki Lívia, Orgon Richárd
Rendező: Bogdán Árpád
Forgatókönyv: Bogdán Árpád
Operatőr: Győri Márk, Szabó Gábor
Vágó: Győri Márk
Zene: Membran
Gyártó: Laokoon Film
Forgalmazó: Budapest Film
Hossz: 81 perc
Első vetítés:
2007. február (Filmszemle)

Hazai mozipremier: 2007. december 6.


  • Ehhez a cikkhez: Boldog új élet jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek