Dokumentumfilm: A nagy kiárusításMozifilmek
A privatizáció - a manilai Mindának, a sowetói Bonganinak és a brightoni Simonnak - nem csupán elvont fogalom, >>>
A nagy kiárusítás
Der groĂ?e Ausverkauf
német film 2007
dokumentum

A privatizáció - a manilai Mindának, a sowetói Bonganinak és a brightoni Simonnak - nem csupán elvont fogalom, hanem valóságos fenyegetés, amellyel nap mint nap szembenéznek.
Epizódokból építkező dokumentumfilmjében Florian Opitz a privatizáció - amelyet gyakran olyan intézmények kényszerítenek ki mint a Világbank vagy a Nemzetközi Monetáris Alap - egyes embereket érintő következményeit vizsgálja a Föld különböző pontjain.
Minda például azért küzd, hogy pénzt szerezzen a fia heti két dialízisére, mivel a Fülöp-szigetek egészségügyi ellátását privatizálták és elérhetetlenné vált a szegények számára.
Bongani és "elektro-gerilla” csapata egy dél-afrikai városban illegálisan köti vissza az áramot a szegények otthonába, akik a privatizáció után nem tudták fizetni a villanyszámlát a magánszolgáltatónak.
Simon humoros kalandokat mesél mozdonyvezetői pályájáról, előbb a brit államvasutaknál, majd a számtalan egyéb cégnél, amelyek olyan rendszerességgel jönnek és mennek, amely rendszeresség már rég eltűnt a menetrendből. A boliviai Cochabamba lakosainak győzelme egy amerikai óriásvállalat ellen, amely megpróbálta rátenni a kezét a városi vízellátásra, reményteli kicsengést ad a filmnek.
Az egymásba kapcsolódó történeteket a privatizációkért felelős "másik oldal” megszólalásai és olyan szakértők kommentárjai ellenpontozzák mint a Nobel-díjas Joseph Stiglitz, aki átállt a vesztesek oldalára.

Főszereplő: Joseph Stiglitz
Rendező/forgatókönyv: Florian Opitz
Forgalmazza: Best Hollywood
Hossz: 94 perc

Hivatalos honlap

Hazai Mozipremier: 2008. január 17.
  • Ehhez a cikkhez: A nagy kiárusítás jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek