Filmek - mozi-dvd.hu

Halhatatlanok

Dátum: 2004. december 28. kedd, 13:30
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Sci-fi
HalhatatlanokAz utóbbi évek egyik legérdekesebb sci-fijét a francia képregényíró, Enki Bilal rendezte saját képregény-sorozata, a Nikopol-trilógia >>>
Halhatatlanok
Immortal / Immortel (ad vitam)
színes francia-olasz-angol film-2004
animációs film, sci-fi,

Az utóbbi évek egyik legérdekesebb sci-fijét a francia képregényíró, Enki Bilal rendezte saját képregény-sorozata, a Nikopol-trilógia alapján.

Az utópiába oltott teremtésmítosz egy fakókék és hideg színekben vibráló, XXIII. századbeli metropoliszban játszódik, melyet dekadens uralkodók, cyborgok, amnéziás főhősök, állatfejű istenek és egyéb csodabogarak népesítenek be.

A film teljes egészében digitális háttérrel lett felvéve és a valódi szereplők közé megannyi 3D-s virtuális szereplő vegyül, akiknek mozdulatait valódi személyek játsszák.

Valahol a háromszintes, huszonharmadik századi New York utcáin bolyong egy kékhajú nő, aki kék könnyeket sír és hamarosan rádöbben titkos képességeire. Mindenki, akit megismer, a hatása alá kerül és segíteni, védelmezni próbálja. Furcsa álmok gyötrik miközben próbálja kideríteni az igazságot. Neve Jill Bioskop és isteni vér folyik ereiben. Még nem tudja, de Horus a sólyomfejű isten végigrepülte a fél univerzumot, hogy megtalálja.

Szereplők:
Linda Hardy, Thomas Kretschmann, Charlotte Rampling, Frédéric Pierrot, Joe Sheridan, Thomas M. Pollard, Yann Collette, Derrick Brenner, Olivier Achard, Corinne Jaber
Rendezte:
Enki Bilal
Forgatókönyv:
Enki Bilal
Zene:
Goran Vejvoda
Forgalmazó:
Intersonic
Gyártó:
TF1 Films Productions/CiBy 2000/RF2K Productions/Force Majeure Productions/Medusa Film S.p.a.
Hivatalos honlap
Hossz: 102 perc


Mozipremier: 2004 December 16.