Dokumentumfilm: A terror ügyvédjeMozifilmek
Kommunista, antikolonialista, szélsőjobboldali?
Milyen meggyőződés vezérli Jacques Verges erkölcsi gondolkodását? Barbet Schroeder >>>
A terror ügyvédje
L'Avocat de la terreur
francia film 2007
dokumentum

Kommunista, antikolonialista, szélsőjobboldali?
Milyen meggyőződés vezérli Jacques Verges erkölcsi gondolkodását? Barbet Schroeder a történelem legsötétebb útjaira visz minket, hogy megpróbálja felfedni ennek a rejtélyes figurának a titkát. Az algériai háború idején Vergès fiatal ügyvédként kötelezte el magát a gyarmatosítást ellenzők ügye mellett; ő volt Djamila Bouhired ("la Pasionaria”) védője, azé a nőé, aki megtestesítette az ország szabadságba vetett reményét, és akit halálra ítéltek, mert kávézókban robbantott. Verges elérte, hogy kiengedjék és két gyermeket nemzett neki.
Aztán egyszer csak, fényes pályájának tetőpontján, Vergèsnek nyolc évre nyoma veszett. Titokzatos eltűnését követően már a legkülönfélébb terroristák - Magdalena Kopptól Anis Naccachén át Carlos, a Sakálig - védőjeként lépett fel. Olyan történelmi szörnyalakokat képviselt, mint a náci Klaus Barbie.

Barbet Schroeder rendező végigköveti az "ördög ügyvédjének” kanyargós pályáját a jog és a politika útvesztőjében a szenvedélyeket felkorbácsoló, provokatív ügyektől a sokat vitatott terrorista szálig.

Rendező: Barbet Schroeder
Forgalmazza: Best Hollywood
Korhatár: 12 éven felülieknek
Hossz: 135 perc

Hazai Mozipremier: 2008. február 14.
  • Ehhez a cikkhez: A terror ügyvédje jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek